Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει και πάλι από τον Σεπτέμβριο, ύστερα από πολλές αναβολές, ο 68χρονος γυναικολόγος από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται από 21 γυναίκες ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους ή ότι επιχείρησε να τις βιάσει κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης.

Η δίκη είχε διακοπεί καθώς ο γιατρός προσπάθησε να περιορίσει το κατηγορητήριο, καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος δύο γυναικών -μίας υπηκόου Ιταλίας που διαμένει στη Ρόδο και μίας ημεδαπής- κάνοντας λόγο για μυθεύματα εις βάρος του και για ψευδείς καταγγελίες. Ωστόσο, οι μηνύσεις έπεσαν στο κενό. Με πρόσφατη απόφασή του, το Ειρηνοδικείο κατέληξε στην ολοκλήρωση της ποινικής δίκης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο γιατρός παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενος ότι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος εννέα γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους, και επιπλέον ότι εντός της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ρόδου ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 12 γυναικών.

Σε δύο από τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους Ευαγγελία Αρνιθενού και Στέλιο Αλεξανδρή, δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 37 ετών αντίστοιχα περιγράφουν τα όσα εφιαλτικά έζησαν στα χέρια του γιατρού.

Σοκάρουν οι καταγγελίες

Η πρώτη ασθενής, κάτοικος Ρόδου, αναφέρει ότι επισκέφθηκε τον γυναικολόγο τον Ιούλιο του 2020 εξαιτίας μιας εξωτερικής κύστης. Όπως περιγράφει, από την αρχή κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Όταν ρώτησα πού να βγάλω τα ρούχα μου, γιατί δεν είδα κάποιο παραβάν, μου απάντησε: “Βγάλε τα εδώ στην ψύχρα, χωρίς ποτό”. Δεν απάντησα και όταν στη συνέχεια ρώτησα πού να αφήσω τα ρούχα μου, εκείνος είπε: “Θα τα βάλω στην τσέπη μου”. Με τράβηξε από το χέρι, με αγκάλιασε σφιχτά ενώ ήμουν γυμνή και μου είπε να πάρω “θέση μάχης”». Όπως λέει η άτυχη γυναίκα, αν και σε κατάσταση σοκ, έκανε τα στραβά μάτια γιατί πονούσε. «Παρόλο που η κύστη ήταν εξωτερική, εκείνος ήθελε να με εξετάσει με το χέρι εσωτερικά, χωρίς να βάλει γάντι, κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε άλλο γιατρό. Έβαλε το χέρι του και ξεκίνησε να κάνει κυκλικές και αισθησιακές κινήσεις σαν να προσπαθούσε να με φέρει σε ερεθισμό και οργασμό και άρχισε να με φιλάει στα μπούτια. Σοκαρισμένη και σε αμηχανία του είπα να τελειώνει με την εξέταση, γιατί με έκανε να νιώθω άβολα όλη η διαδικασία. Ύστερα από λίγο σταμάτησε και μου είπε να κλείσουμε ραντεβού για τη διάνοιξη της κύστης. Επειδή ένιωσα πολύ άβολα με την εξέταση […], δεν πήγα ποτέ στο ραντεβού», αναφέρει στη μήνυση.

Μήνυση από έγκυο

Η δεύτερη μήνυση έγινε από μια 37χρονη γυναίκα που κυοφορούσε δίδυμα. Όταν ήταν οκτώ μηνών έγκυος, γύρω στις 15 Μαΐου 2020, τον κάλεσε στο τηλέφωνό του και του είπε ότι ήθελε να την εξετάσει. Τη συνόδεψε ο αδελφός της αλλά λόγω κορονοϊού έμεινε έξω από το εξεταστήριο. Ο γυναικολόγος τής είπε να βγάλει τα ρούχα της για να την εξετάσει και άρχισε να της κάνει προσωπικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, όπως η ίδια καταγγέλλει, της είπε: «Κάνεις σεξ με τον άντρα σου; Του απαντάω: “Oχι βέβαια, δεν έχω τώρα αυτό στο μυαλό μου” και μου λέει αυτολεξεί: “Μα γιατί στους άντρες, όταν είναι έγκυος η γυναίκα τους, αρέσει πιο πολύ το… γιατί είναι πρησμένο”. Παθαίνω το δεύτερο σοκ […]. Τρομοκρατήθηκα πολύ, άρχισα να έχω ταχυκαρδίες και το μόνο που παρακαλούσα μέσα μου ήταν να τελειώσει η εξέτασή μου για να φύγω. Αφού έβγαλα τα ρούχα μου στην καρέκλα του τοκετού, εκείνος φόρεσε ένα γάντι και άρχισε να μου βάζει τα δάχτυλά του με περίεργο τρόπο (δεν μου τα είχε βάλει ξανά έτσι όταν πήγαινα με τον σύντροφό μου στην εξέταση).

Ο τρόπος ήταν τέτοιος που δεν παρέπεμπε σε ιατρική ψηλάφηση εξέταση, αλλά σε ερωτική πράξη. Ξαφνικά, παθαίνω το τρίτο σοκ! Βάζει το ένα χέρι του μέσα στην ιατρική του φόρμα, στο γεννητικό του όργανο, και το άλλο χέρι, με πιο πολλή δύναμη, το βάζει μέσα στον κόλπο μου και την ώρα που εισχωρούσε το χέρι του, ακούω να βγάζει ένα άκρως αισθησιακό βογγητό! Το βογγητό ήταν ακριβώς ο ήχος και η έκφραση που βγάζει κάποιος όταν κάνει ερωτική πράξη».

Με βούλευμα

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (14/2022) που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2022 και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 68χρονος αφορούν διατάξεις σχετικών άρθρων τόσο του παλαιού όσο και του νέου ποινικού κώδικα. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, τα καταγγελλόμενα περιστατικά έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο της Ρόδου κατά τη διάρκεια εξέτασης των γυναικών από τον 68χρονο γιατρό. Το δε χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται ότι ο 68χρονος τέλεσε τα αδικήματα είναι από το 2014 έως και το 2020.

«Είναι όλα ψέματα»

Από την πλευρά του ο γυναικολόγος, ο οποίος παραμένει σε υποχρεωτική άδεια από την εργασία του έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δηλώνει αθώος και αρνείται πλήρως τα όσα του καταλογίζονται. Υποστηρίζει πως τα όσα αναφέρουν στις μηνύσεις που έχουν υποβάλει οι γυναίκες-πρώην ασθενείς εναντίον του είναι ψευδή και επαναλαμβάνει ότι έχει εξετάσει άνω των 30.000 γυναικών χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί ότι είχε εκτραπεί σε ανάρμοστες χειρονομίες ή συμπεριφορές.

 

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις