Damage control μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού Αυγούστου στο λεκανοπέδιο επιχειρεί η κυβέρνηση εν όψει του Σεπτεμβρίου και της έναρξης μίας πολιτικά πυκνής νέας πολιτικής περιόδου.

Με σημαντική καθυστέρηση, η οποία κατά το κυβερνητικό επιτελείο, οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να προηγηθεί η καταγραφή των ζημιών -διαδικασία, που όμως δεν ίσχυσε στις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων- ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στην Πεντέλη, όπου θα προεδρεύσει διυπουργικής σύσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, ο Περιφερειάρχης Αττικής και οι Δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων κα. Προφανής στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα και ότι το κράτος λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Πολλοί, ωστόσο, ακόμα και από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αμφισβητούν ότι μία σύσκεψη μπορεί να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις και τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για το γεγονός ότι μία φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα, κατέκαψε συνολικά 105 χιλιάδες στρέμματα ενώ έφτασε ως τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές όχι μόνο σε περιουσίες αλλά και στο περιβάλλον και άρα στη ζωή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Ιδιαίτερα, δε, αμφισβητείται ότι μπορεί εκ των υστέρων η κυβέρνηση να βελτιώσει την εικόνα μιας ανοχύρωτης χώρας, η οποία άρχισε να φιλοτεχνείται μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, της καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, τα Τέμπη και άλλα. Πολύ περισσότερο, όταν για αρκετά 24ωρα, η κυβέρνηση και οι υπουργοί έδειχναν όχι μόνο να μην έχουν συναίσθηση της κατάστασης, αλλά να εμφανίζονται και ικανοποιημένοι από τη συνολική διαχείριση.

Το παραπάνω στοίχημα, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Κι εκεί, θα πρέπει να ικανοποιήσει τόσο την κομματική βάση της ΝΔ που ασφυκτιά με την ασκούμενη πολιτική και το απέδειξε στην ευρωκάλπη, όσο και ευρύτερα κοινωνικά στρώμματα, τα οποία λυγίζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας και όχι μόνο. Ηδη, πολλές κατηγορίες εργαζομένων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ταξιτζήδες κα εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την αγανάκτησή τους για το νέο φορολογικό καθεστώς που τους έχει επιβληθεί και απειλούν με κινητοποιήσεις, ενώ γκρίνια, παράπονα και δυσαρέσκεια εισπράττουν συνολικά από τις επαφές τους με τους πολίτες οι γαλάζιοι.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός για να εκτονώσει τη διογκούμενη δυσαρέσκεια, σε μία εποχή, που το δημοσιονομικό ζωνάρι «σφίγγει» ξανά.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις