Με κεντρικό αίτημα «να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμου», συνταξιούχοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη αλλά και την προγραμματισμένη του ομιλία στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Μεταξύ των αιτημάτων των συνταξιούχων είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους αλλά και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με εξοπλισμό.

«Αξιοπρεπείς συντάξεις», «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», «Διεκδικούμε ο,τι μας ανήκει», γράφουν κάποια από τα πανό που κρατούν οι συνταξιούχοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων για τη σημερινή κινητοποίηση εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες για χειροτέρευση της ζωής των πολιτών, κατεδάφιση του ΕΣΥ και «μετατροπή των παιδιών και των εγγονών μας σε σύγχρονους σκλάβους Γιατί ακόμα γνωρίζουμε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης σήμερα, είναι η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη στα 74 χρόνια, η μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Κοινωνική Ασφάλιση, δηλαδή νέες περικοπές στις συντάξεις, η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και η κατάργηση της μίας από τις δύο Εθνικές συντάξεις, που αφορούν κυρίως τις συντάξεις χηρείας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ
thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις