Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία που έγινε από την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την οποία, το αεροδρόμιο της Ρόδου έμεινε χωρίς ραντάρ για μία περίπου ώρα, στις 22 Αυγούστου 2024 και μάλιστα σε ώρα αεροπορικής αιχμής!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές προκάλεσε την άμεση παρέμβαση τής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ανατεθεί να γίνει από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ρόδου, στο οποίο και οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών θα κληθούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με το τι συνέβη το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τι το προκάλεσε, αν έχει προκληθεί και άλλη φορά παρόμοια κατάσταση και φυσικά αν υπήρξε κίνδυνος.

Όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από την προκαταρκτική εξέταση που θα γίνει, θα συμπεριληφθούν στον φάκελο της υπόθεσης και θα αξιολογηθούν από την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Η καταγγελία που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, αναφέρει τα εξής:
«Την Πέμπτη 22/08/2024, κατά τη διάρκεια περιόδου αυξημένης αεροπορικής κίνησης, περίπου στις 21:00 και για πάνω από μισή ώρα, χάθηκε η εικόνα από το ραντάρ που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Ρόδου, με συνέπεια, ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας να γίνεται στα τυφλά, με βάση τις αναφορές θέσης των πιλότων.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, αλλά οφείλεται στη διάσπαση, διάλυση, απαξίωση και υποχρηματοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Η κυβέρνηση, που στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως προτεραιότητα τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της Fraport, των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων κ.λπ. και την διασφάλιση της καλύτερης εξυπηρέτησης των νατοϊκών στρατευμάτων, είναι υπόλογη για το απαράδεκτο γεγονός της 22/08/2024.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν θα κάτσουμε να παρακολουθούμε απαθείς αυτή την κατάσταση, που αυξάνει τον κίνδυνο για τη ζωή των επιβατών και των εργαζομένων στις αερομεταφορές.»

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις