Ο Bill Cosby αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για κακοποίηση από άλλες δέκα γυναίκες, αφού δικαστής στο Λας Βέγκας επέτρεψε να προχωρήσει η αγωγή τους.

Αυτό συμβαίνει αφού η Νεβάδα κατάργησε πέρυσι την παραγραφή των αστικών αξιώσεων των επιζώντων σεξουαλικής βίας.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Gloria Navarro απέρριψε το επιχείρημα του Cosby ότι ο νόμος παραβιάζει τα δικαιώματά του στη δίκαιη διαδικασία.

Ο 87χρονος είχε επίσης ισχυριστεί ότι ο νόμος ήταν αντίθετος με την απαγόρευση της πολιτείας για νόμους που ισχύουν μόνο για μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων, αλλά και αυτό απορρίφθηκε.

Bill Cosby faces abuse claims from ten more women as Nevada judge allows for their lawsuit to proceed
via https://t.co/JIBUOx0hYc https://t.co/5q98x8BQP8

— 007SC (@sc007kc) September 17, 2024Το SB 129 δεν θεσπίστηκε για να τιμωρήσει τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά αντίθετα για να αποζημιώσει τους επιζώντες και να προωθήσει την επούλωση”, δήλωσε η δικαστής Navarro σύμφωνα με το Courthouse News.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νεβάδα, δεν υπάρχει αστική αξίωση για σεξουαλική επίθεση, αλλά όλες οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Cosby τις βίασε και τις νάρκωσε. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν επίσης εγείρει αξιώσεις για, επίθεση, συναισθηματική δυσφορία, ξυλοδαρμό και ψευδή φυλάκιση, οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το νέο νόμο.

Ο Cosby έχει κατηγορηθεί για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση από περισσότερες από 60 γυναίκες, μεταξύ των οποίων αρκετές που κατέθεσαν αγωγές τον τελευταίο χρόνο βάσει του νόμου για τους ενήλικες επιζώντες.

Ο ίδιος, ο οποίος καταδικάστηκε για ποινική κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης το 2018, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα. Ο κωμικός ήταν ο πρώτος διάσημος που δικάστηκε και καταδικάστηκε στην εποχή του #MeToo και πέρασε σχεδόν τρία χρόνια σε κρατική φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια, προτού ανώτερο δικαστήριο ανατρέψει την καταδίκη και τον αφήσει ελεύθερο το 2021.

Πέρυσι, μια γυναίκα που εργαζόταν ως αναπληρώτρια στο «The Cosby Show» τη δεκαετία του 1980 δήλωσε σε μήνυση ότι ο Cosby τη νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά αφού προσφέρθηκε να την καθοδηγήσει στην καριέρα της ως ηθοποιός.

Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον του Cosby στο πλαίσιο του νόμου της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες που λήγει, ο οποίος έχει δώσει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ένα χρονικό περιθώριο ενός έτους για αξιώσεις που διαφορετικά θα παραγράφονταν από χρονικά όρια.

instyle.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις