Σε καταγγελίες που δεν περιποιούν τιμή στη χώρα, αλλά και που τα τελευταία χρόνια γίνονται ο… κανόνας παρά η εξαίρεση, προχώρησε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που αναζητούν στέγαση στο νησί.

Σύμφωνα με την ένωση των καθηγητών Β/βάθμιας εκπαίδευσης της Κέρκυρας, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Φτάνει πια! Δεν γίνεται το 2024 εκπαιδευτικοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σε σκηνές επειδή δε βρίσκουν σπίτια να μείνουν. Δε γίνεται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά (μέχρι και 100 ευρώ τη μέρα) σε ξενοδοχεία και σπίτια βραχύβιας μίσθωσης και ο μισθός τους να μπαίνει στην καλύτερη περίπτωση μετά από 40 μέρες. Αυτά είναι μερικά από τα φαινόμενα που οδηγούν νέους εκπαιδευτικούς να εγκαταλείπουν αυτό που σπούδασαν και αγαπάνε».

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι «στην Κέρκυρα, με την τουριστική περίοδο να μην έχει τελειώσει, αυτές τις μέρες καταφτάνουν 187 νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι, ΜΟΝΟ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα προβλήματα στη διαμονή και τη διαβίωση των εκπαιδευτικών συνεχώς μεγαλώνουν εδώ και χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δε μπορεί να προχωρήσει η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα για την αξιοπρεπή διαμονή – στέγαση της “ψυχής” τους, δηλαδή του προσωπικού τους, των εκπαιδευτικών».

Η κατάσταση είναι τόσο προβληματική, που το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών – σε τιμές που να μην είναι εξωφρενικές… – αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημα είναι γενικότερο, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχε αποκαλυφθεί ότι εκπαιδευτικός στη Ρόδο ζούσε στο αυτοκίνητό του καθώς αδυνατούσε να βρει στέγη…

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις