Η Τροχαία έκοψε συνολικά 21 κλήσεις ύψους 18.375 ευρώ στους τρεις οδηγούς για «κόντρες».

Αστυνομική αυθαιρεσία κατήγγειλαν εγγράφως οι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με την κατηγορία ότι έκαναν «κόντρες» με τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά τους στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, καταγγέλλουν ότι ειπώθηκαν από τους αστυνομικούς φράσεις όπως «δώσε μου τα κλειδιά μη φας κανένα μπουκέτο» και «σκάσε μη φας τίποτα χαστούκια». Οι τρεις επιχειρηματίες σημείωσαν στις καταθέσεις τους ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη των αστυνομικών -ενός άντρα και μιας γυναίκας- για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας από τους οδηγούς των πολυτελών οχημάτων, ηλικίας 28 ετών, φέρεται να υποστηρίζει ότι κινούνταν με ταχύτητα 30-40 χιλιόμετρα την ώρα φορώντας τη ζώνη του, ότι του έκαναν ξαφνικά σήμα να σταματήσει και ότι ένας αστυνομικός του είπε με άσχημο τρόπο να σβήσει τη μηχανή. Όταν του το είπε δεύτερη φορά, όπως καταγγέλλει, του ανέφερε τη φράση «δώσε μου τα κλειδιά μη φας κανένα μπουκέτο». Όταν του έδωσε τα κλειδιά, του πέρασε χειροπέδες.

Ο φίλος του, επίσης επιχειρηματίας ηλικίας 30 ετών, φέρεται να ισχυρίζεται ότι τον σταμάτησε ένα συμβατικό Πόρσε της Τροχαίας και κατέβηκαν από αυτό τέσσερα άτομα ενώ εκείνος ήταν σταματημένος στο φανάρι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση από τη Βούλα προς Αθήνα.

Όπως ανέφερε, αστυνομικός τον κατέβασε με βίαιο τρόπο από το αυτοκίνητό του, παρότι δεν έτρεχε και δεν έκανε επικίνδυνους ελιγμούς ή κόντρες. Ο τρίτος της παρέας, ηλικίας 41 ετών, ισχυρίστηκε ότι όταν ρώτησε τον αστυνομικό γιατί του βάζει χειροπέδες, τότε εκείνος του απάντησε: «Σκάσε μη φας τίποτα χαστούκια». Ο επιχειρηματίας φέρεται να προσκόμισε εφαρμογή του κινητού του τηλεφώνου που καταγράφει την ταχύτητα του οχήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή αποδεικνύει ότι δεν έτρεχε πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία έκοψε συνολικά 21 κλήσεις ύψους 18.375 ευρώ στους τρεις οδηγούς. Ανά δύο λεπτά και μία κλήση των 875 ευρώ. Δώδεκα λεπτά ήταν αρκετά για να βεβαιώσουν εφτά κλήσεις στον κάθε επιχειρηματία. Η «βροχή» προστίμων για «συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς» άρχισε στη 1.30 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στη 1.42.

Τα τρία πολυτελή αυτοκίνητα έγιναν αντιληπτά από κρυφό Πόρσε της Τροχαίας. Πρόκειται για όχημα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης που χρησιμοποιείται για «ειδικές περιστάσεις», δηλαδή για τον έλεγχο γρήγορων αυτοκινήτων.

Οι τρεις επιχειρηματίες κινούνταν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης -στο ρεύμα προς Αθήνα- όταν μπήκαν στο στόχαστρο του αστυνομικού Πόρσε που τους ακολούθησε από τη Βούλα μέχρι τη Γλυφάδα. Οι οδηγοί ήταν αρχικά σε επαγγελματικό δείπνο στη Γλυφάδα και στη συνέχεια σε γνωστό μαγαζί της Βουλιαγμένης, από το οποίο επέστρεφαν όταν ακινητοποιήθηκαν από την Τροχαία.

Εν τέλει συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα με εντολή Εισαγγελέα. Πριν τρεις μέρες εμφανίστηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε για το τέλος Νοεμβρίου. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι «πραγματοποίησαν αυτοσχέδιους αγώνες κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε κινούμενα οχήματα» και ότι κινούνταν με ταχύτητα περίπου 140-150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης είναι τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις