Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι στόχος τους ήταν μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί

Η Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανακοίνωσε το Σάββατο πως ισραηλινός βομβαρδισμός εναντίον σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Θύματα είναι «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι, μεταξύ αυτών «εννέα παιδιά» τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Ζαϊτούν, στην πόλη της Γάζας, συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως εκεί φιλοξενούνταν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές δυνάμεις αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί.

Σε δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «διεξήγαγε στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», διευκρινίζοντας πως ο στόχος βρισκόταν μέσα στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε εναντίον 20 στόχων κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον στρατό. Στην πόλη Ράφα, ισραηλινά drone σκότωσαν ενόπλους που έκλεψαν ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατόπιν διέφευγαν.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χαμάς, πέντε υπάλληλοί τους σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον μιας αποθήκης με ιατρικό εξοπλισμό στο νότιο τμήμα της παράκτιας περιοχής. Όταν ερωτήθηκε, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι θα εξετάσει τις αναφορές.

Τουλάχιστον 41.391 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την 7η Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις