Στα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς την προβλεπόμενη ελληνική σημαία εντοπίστηκε να κινείται ανοικτά της Κω ταχύπλοο σκάφος, με δύο Τούρκους επιβάτες, ηλικίας 74 και 53 ετών.

Οι δύο άνδρες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των λιμενικών αλλά αντίθετα, επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή. Τελικά, μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων αλλά και για απείθεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές το μεσημέρι, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος σημαίας Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ελληνική σημαία, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά της Κω. Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, στα οποία, ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε και τράπηκε σε φυγή προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου και τη σύλληψη των χειριστών του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, το οποίο και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 74χρονου Τούρκου και του 53χρονου συμπατριώτη του, για παράβαση του άρθρου 167 Π.Κ. «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια».

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις