Η σπουδή, που επέδειξε ο Νίκος Δένδιας να ανακοινώσει ο ίδιος ότι η χώρα παραγγέλνει και την τέταρτη φρεγάτα Βelharra, έχει φέρει νέα σύννεφα στις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Άμυνας θεώρησε σωστό, προφανώς για να κάνει το… επικοινωνιακό κομμάτι του και να εμφανιστεί μόνος αυτός ως ο άνθρωπος που καθορίζει την αμυντική πολιτική της χώρας, να γνωστοποιήσει τα περί τέταρτης φρεγάτας, ενώ ήταν στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης από τρεις Βelharra που έχουμε ήδη συμφωνήσει και κατασκευάζονται στα ναυπηγεία του Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας.

Η κίνησή του προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στο Μαξίμου, καθώς πρόκειται για μία απόφαση που λαμβάνεται κεντρικά και αφορά συνολικά στην κυβερνητική πολιτική – τα αμυντικά θέματα, ειδικά όταν έχουν και οικονομική διάσταση, όπως οι εξοπλισμοί αφορούν όλη την κυβέρνηση, άρα επαφίεται στον πρωθυπουργό πότε και πώς θα ανακοινώσει πράγματα.

Ενδεικτικό της οργής που υπήρξε στο Μαξίμου είναι ότι στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός για τις Βelharra, έγραψε και το εξής: «Γίνεται πράξη το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που εξαρχής είχα προσωπικά εξαγγείλει».

Η λέξη «προσωπικά» δείχνει όλο το νόημα. Και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει για πολύ να κινείται αυτόνομα ένας υπουργός του σε τόσο σημαντικά θέματα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις