Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους αμάχους στον Λίβανο να απομακρυνθούν από θέσεις της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 274 άνθρωποι, εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα στις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σε συνέντευξη Τύπου, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων.

Επίσης 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα. Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα είπε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

«Xιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον νότιο Λίβανο» δήλωσε παράλληλα ο υπουργός του Λιβάνου που συντονίζει την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Νάσερ Γιασίν.

Δείτε φωτογραφίες:

livanos2
livanos1
livanos4
livanos3
maketa-livanos1

IDF: Πλήξαμε περίπου 800 στόχους που συνδέονται με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως από την κοιλάδα Μπεκάα. «Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά» τόνισε ο εκρόσωπος των IDF.

«Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα»

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις