Αρνητικά τα τεστ μέχρι τώρα – Τις τελευταίες εβδομάδες ο Σινουάρ φέρεται να έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στον νυν πρόεδρο της Αλγερίας και στους Χούθι – Αξιωματούχοι θεωρούν πως τα μηνύματα αυτά τα έγραψε άλλος χρησιμοποιώντας την υπογραφή του

Ανώνυμοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ εξέφρασαν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού (Army Radio), την πίστη τους ότι τα πρόσφατα μηνύματα που αποδίδονται στον επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ δεν έχουν γραφτεί από τον ίδιο, αλλά από κάποιον άλλο, εντείνοντας έτσι μια φημολογία που ξεκίνησε από χθες σχετικά με το αν είναι νεκρός ή ζωντανός.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Σινουάρ φέρεται να έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στον νυν πρόεδρο της Αλγερίας, μετά τη νίκη του στις τοπικές εκλογές και στους Χούθι μετά από μια πυραυλική τους επίθεση στο Ισραήλ.

Το ρεπορτάζ του Army Radio, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους, ανέφερε ότι ο Σινουάρ δεν έγραψε τα μηνύματα αυτά, αλλά το έκανε κάποιος άλλος, χρησιμοποιώντας το όνομα και την υπογραφή του.

Οι παραπάνω πληροφορίες ακολουθούν τις χθεσινές αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι ο Σινουάρ βρίσκεται σε απομόνωση για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το Ισραήλ ερευνά την πιθανότητα να είναι νεκρός, σε μια εικασία που δεν συγκεντρώνει για την ώρα πιθανότητες επιβεβαίωσης, καθώς δεν υποστηρίζεται από αδιάσειστα στοιχεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ισραηλινό «Κανάλι 12» ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι οι IDF ανέσυραν πρόσφατα αρκετές σορούς από τη Γάζα και τις έλεγξαν για να δουν αν το DNA τους ταιριάζει με αυτό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Τα τεστ ήταν όλα αρνητικά.

Ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα «Kan» και των ειδησεογραφικών ιστότοπων Haaretz, Maariv και Walla, υποστήριζαν ότι η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών των IDF ισχυρίζεται πως ο Σινουάρ ενδεχομένως σκοτώθηκε σε πλήγματα των IDF στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκή στοιχεία για να το αποδείξουν, ενώ και η Σιν Μπετ φέρεται να πιστεύει ότι είναι ζωντανός.

Πηγές που επικαλείται η Haaretz δήλωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τους τελευταίους μήνες σήραγγες σε περιοχές όπου εικάζεται ότι κρύβεται ο Σινουάρ, αλλά δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι έχει χτυπηθεί ο ίδιος και ότι θα μπορούσε σκόπιμα να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Ο ισραηλινός στρατός σχολίασε, από την πλευρά του, ότι «δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το θέμα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις