Μετά την… μπουκιά από το στόμα που του πήρε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιαςο οποίος ανακοίνωσε πρώτος την απόκτηση και τέταρτης φρεγάτας Belharra, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να επισημάνει ότι ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της προσπάθειας για μια ισχυρή Ελλάδα.

Κατά τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπου ως συνήθως τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα χωρίς λάθη και παραλείψεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος», στα ναυπηγεία της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας. «Οπως ανακοινώσαμε την Πέμπτη, θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση και τέταρτης φρεγάτας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2030 αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, στο «Σπίτι μου 2», στις «Νταντάδες της γειτονιάς» αλλά και στον νέο δικαστικό χάρτη. Οπως είπε, το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι μια από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην Εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά την Ελλάδα. «Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική, συμπληρωματική εκπαίδευση» τονίζει.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», που δρομολογείται από τον προσεχή Ιανουάριο με συνολικά 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», που αυτή τη στιγμή υλοποιείται πιλοτικά σε 62 δήμους σε όλη τη χώρα.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις