Η 14χρονη φέρεται να σκότωσε τη μητέρα της, επειδή ανακάλυψε πως έκανε χρήση ναρκωτικών – «Φρικιαστικές» οι καταγραφές στο ημερολόγιό της

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε η 14χρονη Κάρλι Γκρεγκ, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της στο σπίτι τους στο Μισσισιπί και έπειτα έστειλε μήνυμα με το κινητό της μητέρας της στον πατριό της. Η ποινή που της επιβλήθηκε αφορά, επίσης, και στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πατριού της, τον οποίο πυροβόλησε στον ώμο, όταν εκείνος επέστρεψε σπίτι.

Η Κάρλι Γκρεγκ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 40χρονης καθηγήτριας μαθηματικών, Άσλεϊ Σμάιλι και την απόπειρα δολοφονίας του Χιθ Σμάιλι, τους οποίους πυροβόλησε με ένα μάγκνουμ 357, στις 19 Μαρτίου φέτος. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια μαθηματικών σε τοπικό λύκειο.

Όπως αναφέρει ο Independent, η 14χρονη (τότε) Κάρλι πυροβόλησε τη μητέρα της, επειδή η 40χρονη ανακάλυψε την «μυστική» σχέση της κόρης της με τα ναρκωτικά. Αναλυτικότερα, η Κάρλι Γκρεγκ, όπως παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, είχε στην κατοχή της διάφορα καρτοτηλέφωνα και κρυμμένα στυλό ατμίσματος που περιείχαν μαριχουάνα.

Ωστόσο, στη δίκη της σκιαγραφήθηκαν και ορισμένα ακόμα προβλήματα που αντιμετώπιζε η 14χρονη με την ψυχική της υγεία, η οποία είχε πιαστεί πολλές φορές να αντιγράφει στο σχολείο και αυτοτραυματιζόταν συχνά.

Όσο για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον πατριό της, η 14χρονη τον παρέσυρε σπίτι, στέλνοντάς του μήνυμα από το κινητό της μητέρας της, το οποίο έλεγε: «Πότε θα γυρίσεις σπίτι γλυκιέ μου;». Έπειτα πυροβόλησε τον Χιθ Σμάιλι στον ώμο και προσπάθησε να δραπετεύσει, ωστόσο συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η ομάδα υπεράσπισης της έφηβης υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ψυχικής υγείας και ότι ενώ βρισκόταν σε «κατάσταση ψύχωσης σε ένα επεισόδιο τεράστιου στρες, κατά το οποίο έχασε τον εαυτό της».

Στο δικαστήριο παίχτηκε και ένα βίντεο που φαινόταν να δείχνει την έφηβη να κρύβει κάτι πίσω από την πλάτη της λίγες στιγμές πριν πάει σε μια πίσω κρεβατοκάμαρα, όπου ακούστηκαν οι ήχοι τριών πυροβολισμών και οι κραυγές της μητέρας της.

Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες καταθέσεων, οι ένορκοι συσκέφθηκαν για δύο ώρες την Παρασκευή και έκριναν την έφηβη ένοχη για τη δολοφονία της μητέρας της, ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας του πατριού της και ένοχη για παραποίηση στοιχείων. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή χωρίς αναστολή.

Το μυστικό της έφηβης που κόστισε τη ζωή της μητέρας της

Οι εισαγγελείς λένε ότι η Κάρλι σκότωσε τη μητέρα της, αφού μια φίλη της, η οποία ανησυχούσε για τη συχνότητα με την οποία η 14χρονη έκανε χρήση μαριχουάνας και αγχωνόταν για τα «κρυφά» καρτοτηλέφωνά της, αποκάλυψε στην 40χρονη ό τι ήξερε για την κατάσταση. Όπως αναφέρθηκε, η φίλη της κοπέλας μίλησε στην Άσλεί Σμάιλ την ίδια ημέρα που η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε, ενώ η ίδια φέρεται να ανακάλυψε ένα στυλό ατμίσματος στα πράγματα της Κάρλι.

Ο ψυχίατρος, Δρ, Άντριου Κλαρκ, ο οποίος κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης, είπε ότι η έφηβη αντιμετώπιζε εκείνη την ημέρα κρίση ψυχικής υγείας και ότι οι σημαντικές διακυμάνσεις της διάθεσής της επιδεινώθηκαν από τα φάρμακά της, καθώς άκουγε φωνές και είχε προβλήματα διάσπασης.

«Η Κάρλι νοιαζόταν τόσο πολύ για την έγκριση της μητέρας της, οπότε γι’ αυτήν, αυτό ήταν μια κρίση», είπε ο Κλαρκ, σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της ανακάλυψης της μητέρας της στην έφηβη. «Είχε προβλήματα διάθεσης, προβλήματα διατροφικής διαταραχής, έκοβε τον εαυτό της, άκουγε φωνές και δυσκολευόταν να κοιμηθεί, όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2024», πρόσθεσε.

Στις 12 Μαρτίου, μόλις λίγες ημέρες πριν από τους πυροβολισμούς, της είχε χορηγηθεί νέα φαρμακευτική αγωγή, η οποία, όπως είπε, επιδείνωσε τα συμπτώματά της.

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν επίσης στους ενόρκους ένα ημερολόγιο στο οποίο η Κάρλι κρατούσε μια γραπτή λίστα με πέντε «πεποιθήσεις», μεταξύ των οποίων «δεν υπάρχει Θεός», «δεν πειράζει να είσαι κακός» και «δεν χρειάζεσαι οικογένεια».

Το ημερολόγιο αξιολογήθηκε από ιατροδικαστή ψυχίατρο, ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγραφές «άκρως ανησυχητικές».

Η ομάδα υπεράσπισής της υποστήριξε ότι τα ημερολόγια δίνουν την εικόνα ενός ψυχικά άρρωστου παιδιού που είχε επανειλημμένα περιγράψει λεπτομερώς πόσο πολύ πάλευε μέσα του για να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η Γκρεγκ είχε στείλει νωρίτερα μήνυμα σε μια από τις φίλες της, ζητώντας της να πάει στο σπίτι λόγω «έκτακτης ανάγκης». Όταν έφτασε, η 14χρονη φέρεται να τη ρώτησε «αν είχε ξαναδεί ποτέ νεκρό σώμα» και την οδήγησε στο πτώμα της μητέρας της.

Ο πατριός από την πλευρά του, είπε στην κατάθεσή του πως η Γκρεγκ ήταν κάποτε ένα «γλυκό κοριτσάκι», αλλά έμοιαζε εκείνη την ημέρα σαν «να είχε δει έναν δαίμονα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις