Ενα 24ωρο πριν από το debate των υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα με τον Χάρη Δούκα να παρακολουθεί σιωπηλός τα πυρά που δέχεται η Άννα Διαμαντοπούλου από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Παύλο Γερουλάνο και την Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ολα ξεκίνησαν από μια φράση της Αννας Διαμαντοπούλου: «Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ;», αναρωτήθηκε (στο Mega), ενώ είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες μέρες, επανειλημμένες επισημάνσεις από τον Π. Γερουλάνο ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής.

Το πρώτο επιθετικό σχόλιο έγινε από την Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ’ το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν».

Ακολούθησε η απάντηση του Παύλου Γερουλάνου η οποία ήταν σκληρή: «Αγαπητή Άννα, όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες. Το κάναμε επειδή πιστεύουμε σε αξίες. Επίσης, όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ, μάθαμε να παραδεχόμαστε λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Να μαθαίνουμε από νέες εμπειρίες. Η εμπειρία της προηγούμενης εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν βουλευτής, μας κόστισε. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Κι αυτό προϋποθέτει νέο πρόεδρο, με σχέδιο που πείθει, με δυνατότητα να διασφαλίσει την ενότητα και παρόντα σε κάθε μάχη, και στην κοινωνία και στη Βουλή. Αυτό υπηρετεί η υποψηφιότητά μου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχασε την ευκαιρία να αποδοκιμάσει την Α. Διαμαντοπούλου, από τη Λαμπρινή, όπου συζητούσε με πολίτες: «Αν νομίζουν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι για να αγοράζεις μετοχικό κεφάλαιο για την επόμενη μέρα, κάνουν λάθος. Η ενότητα είναι στη βάση της παράταξης και όχι για να μοιράζουμε εξουσία στον κάθε υποψήφιο».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επέλεξε να μην σχολιάσει το άνοιγμα της Διαμαντοπούλου στον Γερουλάνο και όσα ακολούθησαν, κρίνοντας, προφανώς, ότι τον εξυπηρετεί περισσότερο να μείνει έξω από τον καβγά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται από συνομιλητές της ξαφνιασμένη από τις αντιδράσεις, γιατί η πρόθεσή της, όπως λένε, ήταν να δείξει ενωτική διάθεση.

Α.Σ.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις