Το μπαλάκι της ευθύνης στη διοίκηση του ΟΣΕ για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ενίσχυση του οργανισμού με ανθρώπινο δυναμικό έριξε ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι έως το τέλος του έτους θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το νέο ενιαίο σιδηροδρομικό φορέα.

«Θέλουμε περισσότερους αλλά υπάρχουν κι άλλες ανάγκες στη χώρα, παίρνουμε 117 άτομα τακτικό προσωπικό σε διάφορες ειδικότητες και επιπλέον 100… τρέχει η διοίκηση του ΟΣΕ να καλύψει το χαμένο έδαφος, έχουμε καθυστερήσεις και έχω ζητήσει από τη διοίκηση να τις καλύψει άμεσα», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στη Βουλή.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για 18 παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου , ενώ –όπως είπε- η συνολική αναδιοργάνωση του σιδηροδρομικού τομέα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2025. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. για νέες υποδομές.

Χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα τα δέντρα κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου και σημείωσε ότι εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι για την ολιστική αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Το προσεχές διάστημα, συμπλήρωσε, υπογράφονται και οι σχετικές συμβάσεις.

«Η κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου έχει τις γνωστές παθογένειες, χρειάζεται επιμονή, καθώς οι αλλαγές δεν μπορούν να υλοποιηθούν από τη μια ημέρα στην άλλη», είπε και έστειλε μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του σιδηροδρομικού έργου: «Οφείλουμε να επιδεικνύουμε υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη, ώστε συμπληρωματικά με τις νέες τεχνολογίες, να αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των μεταφορών και να ενισχύουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, για να φέρουμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο στο επίπεδο που οραματιζόμαστε και αξίζει στους πολίτες».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις