Ανεπαρκείς είναι οι εργασίες που γίνονται αυτές τις ημέρες στις καμένες εκτάσεις της Πεντέλης αφού τα περισσότερα μικρά ρέματα που διατρέχουν το δήμο και το Πάτημα Χαλανδρίου παραμένουν ακαθάριστα.

Λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου και ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει αμέσως το περιβάλλον το Dnews ανέβηκε το πρωί στην περιοχή, ξεκινώντας το οδοιπορικό από το Πάτημα Χαλανδρίου, πάνω από την οδό Αναπασευως στην είσοδο του κοιμητηρίου.

fotia38_6b648.jpeg

Σε εκείνη την περιοχή πολλά οικόπεδα έχουν καμένα δέντρα και το βασικότερο ότι το μικρό ρέμα με τους δύο υπόγειους σωλήνες απ όπου περνά το νερό έχει φράξει σε όλο το μήκος του. Πιο πάνω αριστερά της κεντρικής οδού Κλεισθενους το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην αρχή φυσικού χειμάρρου με τις τσιμεντένιες μάντρες στις όχθες του.

fotia31_6deef.jpeg

Στην άλλη πλευρά προς την Νέα Πεντέλη επί της κεντρικής οδού Παναγούλη, το παλαιό μικρό ποτάμι έχει γεμίσει κλαδιά, κορμούς, πέτρες και διάφορα ακόμη φέρτα υλικά με συνέπεια να θεωρείται επικίνδυνο καθώς στη μία όχθη του τη δεξιά υπάρχουν σπίτια.

fotia22_4fd90.jpeg

Στο ύψος της Μονής τα συνεργεία έχουν καθαρίσει έναν από τους μικρούς λόφους τοποθετώντας κορμοδέματα για την συγκράτηση των νερών ωστόσο την υπόλοιπη μεγάλη έκταση την έχουν εγκαταλείψει. Όπως επίσης παράτησαν στην μέση του δρόμου τα κλαδιά που μάζεψαν. Ακόμα στο ρέμα Βριλησσίων έχουν γίνει κάποιες εργασίες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τα καμένα υλικά και τα σπίτια έχουν «παραμείνει» μέσα.

fotia33_b9195.jpeg

Θεωρείται βέβαιο ότι σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, η περιοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς το νερό δεν έχει διέξοδο. Άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας ότι το λεκανοπέδιο είναι αθωράκιστο.

fotia586_4f32b.jpeg

Οι καθαρισμοί θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί ή να συνεχιζόταν καθημερινά με ένταση, όπως είχε συμβεί αντίστοιχα μετά τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 τα κλιμάκια του τότε ΥΠΕΧΟΔΕ είχαν πιάσει αμέσως δουλειά στην Αττική, Εύβοια και στην Ηλία, αποτρέποντας τα χειρότερα γιατί και εκείνη την περίοδο το φθινόπωρο, είχαν «πέσει» πολλές βροχές.

fotia44_1d930.jpeg

Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Συνεργεία δεν υπάρχουν πουθενά, παρά μόνο μία δυο εργολαβίες.

fotia55_208aa.jpeg

fotia77_f8284.jpeg

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις