Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπάρχει ένδειξη διαρροής πετρελαίου

Πλοίο ανεφοδιασμού του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το USNS Big Horn, υπέστη ζημιές σε περιστατικό που βρίσκεται υπό διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους αξιωματούχους που επικαλείται το Times of Israel. Οι ζημιές σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ανεφοδιασμού της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln, με το Big Horn να παραμένει στην περιοχή.

Ένας αξιωματούχος του ναυτικού των ΗΠΑ, μιλώντας ανώνυμα, ανέφερε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία. Φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στις 5 Σεπτεμβρίου απεικονίζει μέλη του πληρώματος του USS Abraham Lincoln να λαμβάνουν προμήθειες από το Big Horn, ενώ το αεροπλανοφόρο περιπολούσε στην Αραβική Θάλασσα.

Replenishment oiler 🇺🇸USNS Big Horn ran aground off the Coast of Oman in the Arabian Sea and suffered serious damage. Now being towed to Dubai.

She is currently the only oiler available to support the USN in the Middle East.

(Photo via @johnkonrad shows flooded machinery… pic.twitter.com/Ms5dtJtKoa

— Navy Lookout (@NavyLookout) September 24, 2024

Ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι το πλήρωμα του Big Horn είναι ασφαλές και δεν υπάρχει ένδειξη διαρροής πετρελαίου από το πλοίο.

Ένας άλλος αξιωματούχος, που επικαλείται το Times of Israel και θέλησε επίσης να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε ότι το πλοίο υποστηρίζεται από ιδιωτικά ρυμουλκά και ότι η εκτίμηση της κατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις