Μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει για τον πρωθυπουργό. Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να πει και το σωστό, πρέπει να λέγεται: Ο άνθρωπος που ηγείται της χώρας είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη. Πάει στις Μπαχάμες (που λέει ο λόγος) επίσημη επίσκεψη, τσουπ όλη η οικογένεια σε τρυγερά ενσταντέ και το χαμόγελο “Golgate”. Πάει στα Παρίσια, στα Λόνδρα και στας Μαδρίτας; Τσουπ και η οικογένεια ευτυχισμένη σε συνεχή καρέ που θυμίζουν «το μικρό σπίτι στο Λιβάδι».

Τώρα σειρά είχε η Νέα Υόρκη. Τι σύνοδος Κορυφής και γαλάζια άλογα; Ποιος ασχολείται με διαπραγματεύσεις για το μέλλον του κόσμου και χάσιμο χρόνου;
Το Tour έχει σημασία. Central Park, μουσείο Φυσικής Ιστορίας, 5η Λεωφόρος, τι Αγαλμα της Ελευθερίας, τι μουσείο μοντέρνας τέχνης, τι μουσείο για το Μπρόγντουγέι, τι να πρωτογράψουμε δηλαδή… Αλλά αν δεν έκλεισαν εισιτήρια να πάνε στο Iridium μαζί με την Μαρέβα, αυτό θα είναι έγκλημα. Που θα μετανιώσουν σε όλη τους τη ζωή.
Πιστέψτε με αγαπητό πρωθυπουργικό ζεύγος. Νέα Υόρκη χωρίς Iridium είναι ομελέτα χωρίς αυγά. Και επειδή όπως ξέρουμε ο πρωθυπουργός «το ‘χει» με την Jazz και την Rock, είναι ανεπίτρεπτο να μην πάει. Όλα και όλα, έχουμε και κάποιες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό!

Αχ αυτές οι δημόσιες σχέσεις!

Το timing, όπως πάντα, είναι το ζήτημα. Όταν ο κόσμος δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, και βλέπει φωτογραφίες από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα του κόσμου με όλη την οικογένεια, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί: «Πληρώνουμε τους φόρους μας για να πάει η χώρα μπροστά ή για να ταξιδεύει το σόι στις ΗΠΑ;».

Και εδώ έρχεται το γελοίο του πράγματος. Σίγουρα η οικογένεια Μητσοτάκη πέρασε καλά στη Νέα Υόρκη – και καλά έκαναν. Αλλά μήπως οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων πρέπει να σκεφτούν καλύτερα πώς να παρουσιάσουν τέτοιες στιγμές στον κόσμο;

Η φωτογραφία με φόντο τους ουρανοξύστες είναι τέλεια για το άλμπουμ, αλλά για τους ψηφοφόρους που αγωνίζονται για τα καθημερινά, μπορεί να μην είναι και τόσο “εμπνευστική”.

Οπότε, αγαπητέ πρωθυπουργέ, την επόμενη φορά που θα σώσεις τον πλανήτη, ίσως να αφήσεις την οικογένεια στο σπίτι – ή τουλάχιστον τις φωτογραφίες της στα παρασκήνια. Έτσι, τουλάχιστον, η δημόσια εικόνα θα συνάδει λίγο περισσότερο με τις θυσίες που κάνει ο λαός σου.

Και να μην ξεχνάμε: Όπως και να έχει, το κλίμα πάντα αλλάζει – και στην πολιτική!

Του Nuts

neostrategy.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις