Το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο για έως και ένα λεπτό σε τρεις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της πεντάωρης πτήσης του στην περιοχή

Η Ιαπωνία ανέφερε ότι πολεμικά της αεροσκάφη χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες για να προειδοποιήσουν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος να εγκαταλείψει τον ιαπωνικό εναέριο χώρο.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ρωσικό αεροσκάφος Il-38 παραβίασε τον ιαπωνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί Ρεμπούν, λίγο έξω από τις ακτές του νησιού Χοκάιντο στα βόρεια.

Το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο για έως και ένα λεπτό σε τρεις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της πεντάωρης πτήσης του στην περιοχή.

Αυτό συνέβη μία ημέρα μετά τον πλου ενός κοινού στόλου κινεζικών και ρωσικών πολεμικών πλοίων γύρω από τις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας. Ο Κιχάρα δήλωσε ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου θα μπορούσε να σχετίζεται με μια κοινή στρατιωτική άσκηση που ανακοίνωσαν η Ρωσία και η Κίνα.

«Η παραβίαση του εναέριου χώρου ήταν εξαιρετικά λυπηρή», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός. Είπε ότι η Ιαπωνία «διαμαρτυρήθηκε έντονα» στη Ρωσία μέσω της διπλωματικής οδού και απαίτησε προληπτικά μέτρα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις