Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη με ένταλμα

Για περισσότερο από πέντε χρόνια αναζητούσαν οι αρχές της Γαλλίας έναν 41χρονο (σήμερα) αλλοδαπό που εμπλεκόταν σε απαγωγή, παράνομη κράτηση και ομηρία, αλλά κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος ως την στιγμή που επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα μέσω Φλώρινας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα σοβαρά αδικήματα που διέπραξε στις αρχές Ιουνίου του έτους 2019 στη Γαλλία και τον συνέλαβαν σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, που δρομολογεί την έκδοσή του στην χώρα όπου κατηγορείται.

Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη με ένταλμα
Με ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας ο 55χρονος Έλληνας σύζυγος μιας 40χρονης Βουλγάρας, η οποία είχε συλληφθεί στις 12 Σεπτεμβρίου μαζί με έναν 34χρονο Έλληνα. Τότε, είχαν βρεθεί στα σπίτια τους 11 αρχαία αντικείμενα τα οποία προέρχονται από αρχαίες ταφές των Αρχαϊκών, Κλασικών και Ελληνιστικών χρόνων, μαζί με 142 χάλκινα νομίσματα και μια χάλκινη πόρπη ζώνης που χρονολογούνται από την Κλασική ως την Οθωμανική περίοδο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις