Στην σύλληψη δύο 14χρονων κοριτσιών και στην ταυτοποίηση μιας 16χρονης έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία για το άγριο περιστατικό με τον βίαιο ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ μίλησε σχετικά λέγοντας πως η 16χρονη θα κληθεί να καταθέσει μαζί με τους γονεός της ώστε στη συνέχεια η σχετική δικογραφία να σταλθεί στον εισαγγελέα μαζί με την ιατροδικαστική εξέταση. Μάλιστα, η 16χρονη φαίνεται πως κατάφερε τα περισσότερα χτυπήματα στην 14χρονη.

«Δεν μιλάμε για αυτόφωρη διαδικασία, όμως θα κληθεί να καταθέσει κανονικά, να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους γονείς και θα δοθεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με ιατροδικαστική εξέταση. Όμως το θέμα είναι ότι ούτε το θύμα ούτε η οικογένεια του θύματος μπορούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο τελικά έχει γίνει αυτό», είπε.

Η κ. Δημογλίδου μίλησε εκτενώς σχετικά με την έξαρση που έχει η βία μεταξύ των ανηλίκων τονίζοντας ότι τα περιστατικά αυξάνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις της Αστυνομίας.

 

«Όλο και περισσότερο βλέπουμε οικογένειες στις οποίες μεγαλώνουν και παιδιά τα οποία έχουν εξοικειωθεί πλέον με τη βία. Αυτό ακριβώς βλέπουμε και στο βίντεο που έχει προβληθεί αυτές τις ημέρες με αυτό το περιστατικό. Ουσιαστικά αυτό βλέπουμε, παιδιά εξοικειωμένα με τη βία, παιδιά που δεν έχουν μάθει από τους γονείς τους ότι όταν αντιλαμβάνονται ένα τέτοιο περιστατικό, αν δεν επιθυμούν να επέμβουν γιατί μπορεί να νιώθουν φόβο, τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτό που γίνεται μπροστά τους, να καλέσουν την αστυνομία. Νομίζω ότι όλοι τους διέθεταν κινητά, όπως αποδείχτηκε, καθώς τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά αντί να καλέσουν την αστυνομία ή να καλέσουν έναν ενήλικα σε βοήθεια παρακολουθούν αμέτοχοι, χωρίς να συγκλονίζονται από αυτό που βλέπουν.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις δράσεις που κάνει η αστυνομία και έχουμε δει αποτέλεσμα ως προς αυτό. Αν οι ίδιοι οι γονείς δεν βοηθήσουν όλους τους φορείς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν γονείς 14χρονων παιδιών να μην γνωρίζουν πού βρίσκονται και να μην γνωρίζουν ότι είναι ικανά να κακοποιήσουν με τέτοιο τρόπο ένα συνομήλικο παιδί. Βλέπουμε, δυστυχώς, ότι με το άνοιγμα των σχολείων επανήλθε το φαινόμενο αυτό. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει και θα κάνει και ακόμη περισσότερα».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ προανήγγειλε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή του Panic Button η οποία θα λέγεται «Safe Youth» για να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια παιδιά που εκφοβίζονται εντός και εκτός των σχολικών μονάδων, «ώστε το παιδί να πατήσει το κουμπί πανικού και να βρεθεί κοντά του η αστυνομία. Λέω με λύπη και ως γονέας αλλά και ως αστυνομικός, ότι δεν ενημέρωσε κανένας άλλος την Ελληνική Αστυνομία να φτάσει στο σημείο και να παρέχει έστω και πρώτες βοήθειες στο παιδί αυτό στη Γλυφάδα».

Είχε αποβληθεί μία από τις δράστιδες!

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως μία από τις ανήλικες που πήρε μέρος στον ξυλοδαρμό είχε επιδείξει ακατάλληλη συμπεριφορά και στο παρελθόν με αποτέλεσμα να αποβληθεί πέρσι από το σχολείο.

Ωστόσο, το κορίτσι δεν συνετίστηκε και φέτος προχώρησε μαζί με τα άλλα κορίτσια στην επίθεση στην 14χρονη.

 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις