Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην κατάληψη και προχώρησαν στην εκκένωσή της το πρωί της Τετάρτης – Εντός του χώρου βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, κράνη, μια σιδερογροθιά, προβολείς, υπολογιστές, ηχεία και μπαλαντέζες

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τέσσερις συλληφθέντες από την αστυνομική επέμβαση στον χώρο της κατάληψης Libertatia, στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απείθεια, φθορά μνημείου, διατάραξη κοινής ειρήνης και στον έναν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στο διατηρητέο κτήριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia». Νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 5.00, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην κατάληψη και προχώρησαν στην εκκένωσή της.

Οι αστυνομικοί έκαναν συνολικά 19 προσαγωγές, οι τέσσερις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για δύο άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 29, 27, 28 και 24 ετών, με τα τρία άτομα να εντοπίζονται εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εντός του χώρου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξύλινα κοντάρια, κράνη, μια σιδερογροθιά, προβολείς, υπολογιστές, ηχεία και μπαλαντέζες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις