Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον πρωτοφανούς αγριότητας ξυλοδαρμό 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη των δύο συμμαθητριών της που της επιτέθηκαν, όπως και των γονιών τους, ενώ προχώρησαν και στην ταυτοποίηση του τρίτου κοριτσιού που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, η μαθήτρια δέχθηκε αρχικά επίθεση από τις δύο μαθήτριες, τις οποίες γνωρίζει και οι οποίες της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν. Στη συνέχεια, μια άλλη μαθήτρια την χτύπησε άγρια, ρίχνοντάς της γροθιές στο πρόσωπο και πετώντας την κάτω και συνέχισε να τη χτυπά με κλωτσιές.

Εξοργιστική δήλωση του πατέρα μιας εκ των δραστριών

Την εξοργιστική θέση του πατέρα της μιας εκ των δραστριών αποκάλυψε μιλώντας στον Ant1  οικογενειακός φίλος του πατέρα της 14χρονης.

Συγκεκριμένα,όΌταν ο διευθυντής κάλεσε τους γονείς στο γραφείο του, «η στάση του πατέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών που επιτέθηκαν στη 14χρονη ήταν εξοργιστική». «Έδινε τα εύσημα στην κόρη του που χτύπησε το άλλο το κορίτσι. Είπε ενώπιον του πατέρα του θύματος, στο πρόσωπο του το είπε, ότι “καλά έκανε”».

Όπως είπε ο φίλος του πατέρα της 14χρονης, σε επικοινωνία που είχαν του ζήτησε «να μην κάνει καμιά ανοησία και να περιμένει να δει νομικά πως θα τραβήξει η υπόθεση». «Μου λέει “αν ήταν το παιδί σου πες μου τι θα έκανες”. Δεν σου κρύβω ότι βούρκωσα, έτρεξαν τα δάκρυα μου, μπήκα στην θέση του και αισθάνθηκα πολύ άσχημα, “σε παρακαλώ”, του λέω, “επειδή είμαι απέξω και βλέπω τα γεγονότα, προσπάθησε να συγκρατηθείς, να το διαχειριστείς όσο γίνεται πιο ήρεμα”».

Σχετικά με την 14χρονη είπε πως το παιδί «είναι σε άσχημη κατάσταση και από πλευράς ξυλοδαρμού και ψυχολογίας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει έρθει ακόμα στο σχολείο, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην κατάσταση που είναι έτσι».

«Ήθελαν να του βάλουν και φωτιά στα μαλλιά, αλλά και να το αφήσουν και γυμνό. Να το αφήσουν γυμνό πεσμένο κάτω, λιπόθυμο από ξύλο, να της πάρουν και τα ρούχα προκειμένου να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Γλυφάδα και αν κυκλοφορήσει, να κυκλοφορήσει γυμνή και να την τραβήξουν και βίντεο [..] κάποιοι από την ίδια παρέα, που είχαν εμπλακεί φοβήθηκαν να το κάνουν αυτό το πράγμα και τους απέτρεψαν», είπε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

Ανέφερε μάλιστα πως το σχολείο έχει χωριστεί σε δύο ομάδες: «είναι η ομάδα που υποστηρίζει το θύμα και η ομάδα κατά του θύματος, διότι έκανε καταγγελία και κατά την άποψή τους δεν έπρεπε να την κάνει».

Υπήρχε και ενήλικας υποκινητής

Εν τω μεταξύ, στον Σκάι, μίλησε ο Δημήτρης Κωστής, ο άνθρωπος που μπήκε στη μέση για να σώσει την 14χρονη. Ο Δημήτρης Κωστής, δημοτικός αστυνομικός, ανέφερε στο πλήθος των ανηλίκων που ξυλοκοπούσαν το κορίτσι πως είναι αστυνομικός και μόνο τότε την άφησαν.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως εκεί ήταν και ένας ενήλικος με τατουάζ ο οποίος όχι μόνο ήταν μπροστά στο απίστευτο περιστατικό, αλλά παρακινούσε τα άλλα παιδιά να χτυπήσουν την 14χρονη. Όταν μάλιστα τον ρώτησε ποιος είναι και γιατί έχει αυτή τη στάση του έκανε και τσαμπουκά. Ο εν λόγω νεαρός άνδρας αναζητείται από τις αρχές, καθώς θεωρείται εκ των υποκινητών της άγριας επίθεσης.

Σημειώνεται πως ο λόγος του μένους φαίνεται πως είναι απλώς η αντιπάθειά τους για την 14χρονη, επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος αλλά και ευπαρουσίαστη. «Ουσιαστικά ούτε το θύμα, ούτε η οικογένεια του θύματος, είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο λόγος που προκλήθηκε όλο αυτό», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, στην ΕΡΤ.

Δικηγόρος 14χρονης: Είναι η δεύτερη επίθεση σε βάρος της

Την ίδια εξήγηση με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ για την αιτία της άγριας επίθεσης σε βάρος της 14χρονης έδωσε και ο δικηγόρος της οικογένειάς της Μανώλης Γερακιός, ο οποίος τόνισε ότι ο μοναδικός λόγος που χτύπησαν την ανήλικη είναι επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος αλλά και ευπαρουσίαστη.

«Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η 14χρονη. Στην πρώτη είπαν οι γονείς να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σταματήσει εκεί το πράγμα, όμως δυστυχώς δεν σταμάτησε. Είναι μια κατάντια της κοινωνίας μας, όλοι πρέπει να είμαστε θλιμμένοι -και για το θύμα και για τα κορίτσια και για τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν – που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν οι ανήλικοι θύτες γνώριζαν το θύμα ο κ. Γερακιός τόνισε: «Οι κυρίως δράστες ήταν από το ίδιο σχολείο. Υπήρξε συνεννόηση μέσω διαδικτύου, να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είχε διακινηθεί και η φωτογραφία της 14χρονης μέσω των social media, ενώ πριν την απομονώσουν, την έψαχναν για περίπου μια ώρα στη Γλυφάδα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποιος από τις οικογένειες των δραστών ένα τηλέφωνο να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή την στιγμή το παιδί είναι αδύνατον να πάει στο σχολείο, είναι με ψυχολογική στήριξη και εκτός αυτού δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα στο σχολείο, για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι αστυνομικές Αρχές, όπως και οι αρχές του σχολείου έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά και έσκυψαν πάνω στο θέμα».

Σε ερώτηση για το αν παρενοχλούσαν καιρό το παιδί, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι δεν ήταν μεγάλο το διάστημα. «Δυστυχώς υπάρχει η άποψη στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ότι αυτά πρέπει να λύνονται στο σχολείο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την νομική μεταχείριση των δραστριών επισήμανε: «Εδώ πρέπει να πω ότι ο νόμος δεν προστατεύει τα θύματα. Έχω περιπτώσεις που παιδιά κυνηγάνε με μαχαίρια και φέρνουν ναρκωτικά στο σπίτι, πηγαίνουμε στην εισαγγελία ανηλίκων και δεν γίνεται τίποτα».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις