Ο Γεραπετρίτης επιμένει να μιλάει για καλό κλίμα, μετά το παραλήρημα του Ερντογάν που ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ξεπερνάει κάθε όριο η υποτέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις. Για άλλη μια φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο έσκυψε το κεφάλι μπροστά στον Σουλτάνο, αλλά επιμένει μέσω του επιτελείου του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, παρουσιάζει το δικό του αφήγημα περί… ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο εμπρηστικός Ταγίπ Ερντογάν που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και επιμένει στο δόγμα της «Γαλάζιας πατρίδας», δεν δίστασε να ζητήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, μόλις λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνον δεν ακύρωσε την συνάντησή αλλά δεν τόλμησε να βγάλει «άχνα» για το Κυπριακό.

«Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων πρέπει να σταματήσει, και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική ∆ημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις» ήταν η ακραία προκλητική δήλωση του Ερντογάν, την οποία κανένα κρατικό μέσο δεν αναπαρήγαγε.

 

Επιχείρησαν δηλαδή να αποκρύψουν τις αξιώσεις της Τουρκίας που επιμένει στην αναθεωρητική ατζέντα.

Επιμένει στο αφήγημα περί καλού κλίματος ο Γεραπετρίτης

Μια ημέρα μετά, η κυβέρνηση επιμένει να μιλάει για καλό κλίμα στη συνάντηση που διήρκησε 30 λεπτά και στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε το σθένος να ζητήσει τον λόγο από τον Σουλτάνο για την προκλητική ρητορική και τις προσβολές προς το Διεθνές Δίκαιο.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: «στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πρωτίστως επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία, η οποία υπάρχει σε σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν τις δύο χώρες. Επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί πάντοτε ένα σημαντικό αγκάθι στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαιτέρως σήμερα, δεδομένου του γεγονότος ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη στην περιοχή, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Αφρική. Συζητήθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών, το Κυπριακό, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και προσδοκούμε ότι θα επανεκκινήσουν οι συζητήσεις στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και, βεβαίως, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις».

Και συνέχισε εμπαίζοντας τους τηλεθεατές της ΕΡΤ, με το δήθεν καλό κλίμα στα ελληνοτουρκικά, την ώρα που η πραγματικότητα είναι ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, σκύβει το κεφάλι στις προκλήσεις: «οι δύο ηγέτες έδωσαν την εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών να διερευνήσουν το έδαφος για το κατά πόσον υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για να εκκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα. Είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όταν βρισκόμαστε σε μια περιοχή, η οποία βάλλεται από διαρκείς γεωπολιτικούς κινδύνους και εν μέσω δύο πολέμων, να υπάρχουν σχέσεις κατανόησης και καλής γειτονίας» δήλωσε ο Γεραπετρίτης.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις