Ο δήμος δεν είχε ναυαγοσώστη στην παραλία-τάφο

Χειροπέδες πέρασαν λιμενικοί σε αντιδήμαρχο στη Νάξο έπειτα από πνιγμό τουρίστριας, καθώς ο δήμος δεν είχε προσλάβει ναυαγοσώστη σε δημοτική πολυσύχναστη παραλία.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο είχε χαρακτηριστεί πολυσύχναστη και κοσμική. Ο δήμος είχε την ευθύνη για υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη, ωστόσο δεν προχώρησε σε σύμβαση και ο ναυαγοσωστικός πύργος παρέμενε κενός. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου ενημερώθηκε η λιμενική Αρχή της Νάξου για τουρίστρια η οποία ανασύρθηκε νεκρή από την παραλία Αγίου Γεωργίου της Νάξου.

Η 73χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροτομής. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων της γυναίκας προέκυψε ότι πρόκειται για 73χρονη υπήκοο Πολωνίας. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που ανέλαβε την προανάκριση συνελήφθη ο αρμόδιος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες, αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νάξου, Βαγγέλης Κατσαράς, για παράβαση του άρθρου 7 του ΠΔ71/2020 για παράλειψη στις «Υποχρεώσεις εκμεταλλευόμενων λουτρικές εγκαταστάσεις ως προς την πρόσληψη ναυαγοσωστών και διάθεσης του απαραίτητου εξοπλισμού». Δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου για παράλειψη πρόσληψης ναυαγοσωστών στις παραλίες ευθύνης των δήμων.

Πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί στη Λευκίμμη της νότιας Κέρκυρας ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Λέσσης έπειτα από περιστατικό πνιγμού λουομένης στην παραλία Μπούκα, ύστερα από δικογραφία που σχηματίστηκε από το Λιμενικό.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις