Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για το Attica TV, τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή Λογικής) στην πρόθεση ψήφου αθροίζονται στο 17,5%.

Για να έχουμε μια εικόνα της εξέλιξης της δυναμικής των κομμάτων αυτών, τον Ιούνιο του 2023 Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη συγκέντρωναν ποσοστό 12,8% ενώ στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή Λογικής έπιαναν συνολικό ποσοστό 16,7%.

Αυτό που προβληματίζει σοβαρά το Μαξίμου δεν είναι μόνο η διαρκής – αν και σταδιακή – αύξηση των ποσοστών των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, όσο το γεγονός ότι φαίνεται ότι τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους δεν πιάνουν τόπο, έστω κι αν οι ψηφοφόροι αυτοί δεν φαίνεται να κατευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά παρατηρείται διασπορά τους.

Μάλιστα, στέλεχος της ΝΔ με το οποίο συνομίλησε το topontiki.gr επισήμανε ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ψηφοφόροι αυτοί, άπαξ και απομακρυνθούν από το κόμμα, πολύ δύσκολα γυρίζουν πίσω. Οπότε, ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση παραμένει, καθώς φαίνεται ότι μέρος του εκλογικού της σώματος δεν πείθεται ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη και… μεταφράστηκε σωστά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις