Με τα δύο τρίτα των αμερικανικών κολεγίων να έχουν μεταφέρει τουλάχιστον μερικές από τις τάξεις τους στο διαδίκτυο, οι μαθητές έχουν ξεσηκωθεί
Τα διαδικτυακά μαθήματα και η περιορισμένη πρόσβαση σε επιστημονικό υλικό στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, έχει εξεγείρει ένα κίνημα φοιτητών, οι οποίοι ζητάνε μείωση στα έτσι κι αλλιώς υπέρογκα δίδακτρα που καταβάλουν. Ο Γιεσάγια Μουρ φοιτητής στο Columbia College του Σικάγου που ειδικεύεται σε σπουδές χορού κινηματογράφου και μουσικής και με δίδακτρα 14.000 δολαρίων το χρόνο, μαζί με κάποιους συμφοιτητές του, διαμαρτυρήθηκαν όταν το κολέγιο αποφάσισε να μεταφέρει κάποια μαθήματα στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι χωρίς να μειώσει τα δίδακτρα.
Ο Μουρ ηγείται μίας ομάδας φοιτητών που πραγματοποιούν διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη και συναντήθηκαν με τη διοίκηση του κολεγίου, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν τα δίδακτρα και θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά του κολεγίου. «Θέλουμε τα δίδακτρα μας να αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που βιώνουμε την εκπαίδευσή μας», δήλωσε ο 21χρονος από το Νιου Τζέρσεϋ. «Αυτή είναι η ώρα που χρειαζόμαστε πιο πρωτοφανείς λύσεις σε πρωτοφανή προβλήματα».
Ο Μουρ είναι ένας από τους πολλούς φοιτητές στις ΗΠΑ που πιέζουν τα πανεπιστήμια και τα κολέγια τους να μειώσουν τα δίδακτρα, λόγω του μειωμένου προσωπικού χρόνου στις τάξης και της περιορισμένης πρόσβασης σε πόρους των πανεπιστημίων.
Το υψηλό κόστος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στις ΗΠΑ. Εντάθηκε αυτή την άνοιξη, όταν τα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ως απάντηση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού, ακύρωσαν μαθήματα και έκλεισαν τις πανεπιστημιουπόλεις. Δεκάδες μαθητές κατέθεσαν αγωγές ζητώντας από τα δικαστήρια να υποχρεώσουν τα σχολεία να προβούν σε επιστροφές χρημάτων.
Με τα δύο τρίτα των αμερικανικών κολεγίων να έχουν μεταφέρει τουλάχιστον μερικές από τις τάξεις τους στο διαδίκτυο, οι μαθητές έχουν ξεσηκωθεί, λέγοντας ότι δεν εισπράτουν την εκπαίδευση για την οποία πληρώνουν.
Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Columbia College, αρνήθηκαν να μειώσουν τα δίδακτρα, λέγοντας ότι οι μισθοί και το κόστος συντήρησης διατηρήθηκαν σταθερά, ανεξάρτητα από το εάν το ίδρυμα προσφέρει προσωπικά ή διαδικτυακά μαθήματα ή ένα υβριδικό μοντέλο.
«Και για τις τρεις εκπαιδευτικές μεθόδους, το κολέγιο θα προσφέρει όλα τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα», δήλωσε το Columbia College.
Ορισμένα ιδρύματα έχουν μειώσει τα δίδακτρα κατά 10%, συμπεριλαμβανομένων των Georgetown, Princeton και Northwestern University.
Παρόλα αυτά, οι περικοπές του Northwestern δεν άφησε ικανοποιημένους 175 μαθητές που υπέγραψαν μια επιστολή για αποχή από την 1η Οκτωβρίου. Στην επιστολή, οι μαθητές απαιτούν την κατάργηση της αύξησης των διδάκτρων κατά 3,5% που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ενώ είχαν μειωθεί 10%, καθώς και περαιτέρω μείωση των διδάκτρων κατά τουλάχιστον 30%.
«Η μαζική μείωση των διδάκτρων είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά πιστεύουμε ότι δικαιολογείται δεδομένου του επιπέδου της κρίσης», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, ο Άλεξ Χάρισον, ένας 19χρονος φοιτητής που σπουδάζει δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες.
Οι φοιτητές στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο 21.000 φοιτητών στο Έβανστον του Ιλινόις, βόρεια του Σικάγου, απαιτούν επίσης από τους διοικούντες να βρουν λύση σε ζητήματα που αφορούν τις συμβάσεις στέγασης, οικονομική βοήθεια, τα εργαστήρια μελέτης και το προσωπικό στήριξης, ενώ τους ζητούν να χρησιμοποιήσουν μέρος των 10,8 δισ. δολαρίων του πανεπιστημίου για να βοηθήσουν τους μαθητές να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, έχουν μαζευτεί 5.400 υπογραφές από φοιτητές που ζητούν περικοπές στα δίδακτρα και τις αμοιβές, για να ταιριάζουν με ένα «σημαντικά» μειωμένο χρόνο στη διδασκαλία, την πρακτική εξάσκηση και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες.
Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις