Έχουν καταγραφεί 6 επιθέσεις σε ανθρώπους

 

Εξαγριωμένο πλήθος λεηλάτησε κέντρο έρευνας για χιμπατζήδες στη Γουινέα, μετά την καταγγελία ότι ένας από τους χιμπατζήδες έκλεψε και σκότωσε βρέφος.

 

Η μητέρα του μωρού, που κατοικεί σε κοινότητα, που γειτονεύει με το κέντρο έρευνας, δήλωσε ότι δούλευε στα χωράφια, όταν ένας χιμπατζής εμφανίστηκε, τη χτύπησε και πήρε το 8 μηνών μωρό της στο δάσος. Το ακρωτηριασμένο σώμα του μωρού βρέθηκε αργότερα σε απόσταση 3 χιλιόμετρων από το καταφύγιο Nimba Mountains.

 

Έχουν καταγραφεί 6 επιθέσεις σε ανθρώπους

Το πλήθος έβαλε φωτιά σε περίπου 200 έγγραφα και σε εξοπλισμό, όπως drones. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 6 επιθέσεις από χιμπατζήδες σε ανθρώπους. Ο οικολόγος Alidjiou Sylla δήλωσε ότι η μειωμένη προσφορά τροφής στο καταφύγιο ωθεί τα ζώα να εγκαταλείπουν συχνότερα την προστατευόμενη περιοχή, αυξάνοντας την πιθανότητα να επιτεθούν σε ανθρώπους ή οικόσιτα ζώα.

 

Στα δάση της Γουινέας, της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Δυτικής Αφρικής ενδημεί ο μεγαλύτερος αριθμός δυτικών χιμπατζήδων. Ο πληθυσμός του, επαπειλούμενου είδους, εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 80% το 1990-2014.

 

Στο δάσος Bossou στη Γουινέα απομένουν μόλις 7 χιμπατζήδες.  Οι χιμπατζήδες χαίρουν σεβασμού στην περιοχή με τις κοινότητες να τους προσφέρουν τροφή, ως δώρο, γεγονός που προσελκύει ορισμένους στις κοινότητες.

ethnos.gr

unsplash

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις