Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια νέα επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο τα ξημερώματα της Παρασκευής (27.9.2024).

Πρόκειται για εννέα άτομα από την ίδια οικογένεια, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραήλ που έγινε γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα στη μεθοριακή πόλη Σεμπάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο δήμαρχός της Μοχάμαντ Σάαμπ στο Reuters.

Παράλληλα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι 5 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ύπαιθρο της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού.

Νεκρά αλλά 2 στελέχη της Χεζμπολάχ

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός ακόμα δυο στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από την επιδρομή του Ισραήλ στη Βηρυτό, κατά την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής του τμήματος πυραύλων της οργάνωσης, Ιμπραχίμ Κουμπάισι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF, το πλήγμα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου σκότωσε τον Αμπάς Σεραφεντίν, αναπληρωτή του Κουμπάισι, και τον Χουσεΐν Ετζεντίν, ανώτερο διοικητή του τμήματος πυραύλων, ο οποίος σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ήταν το δεξί χέρι του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις