Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Anka-3, βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμών οπλικών συστημάτων.

Το αεροσκάφος, που συνδυάζει κινητήρα τζετ και χαρακτηριστικά stealth με εσωτερικές αποθήκες οπλισμού, έχει καταστεί ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα του είδους του στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Turkish Aerospace Industries (TAI), πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς δοκιμές άφεσης της κατευθυνόμενης βόμβας Teber-82, κατασκευής της Roketsan, η οποία ήταν τοποθετημένη εξωτερικά στο αεροσκάφος. Η Teber-82 αποτελεί συνδυασμό της τυπικής αεροπορικής βόμβας 500 λιβρών Mk82 και του κιτ κατεύθυνσης Teber, προσφέροντας εμβέλεια έως και 30 χιλιομέτρων, ανάλογα με το ύψος άφεσης. Το σύστημα κατεύθυνσης της βασίζεται σε αδρανειακή πλοήγηση με υποστήριξη GPS και, όταν απαιτείται, στοχεύει με ακτίνα λέιζερ στο τελικό στάδιο της πορείας της.

Επόμενος στόχος των δοκιμών είναι η χρήση της μικρού μεγέθους κατευθυνόμενης βόμβας ανεμοπορίας Tolun, κατασκευής της Aselsan. Για την επιτυχή στόχευση των όπλων, το Anka-3 χρησιμοποιεί το συγκρότημα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων Aselflir 500 της Aselsan, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου άνω του ενός τόνου. Παρά την υποηχητική του ταχύτητα αυτή τη στιγμή, σχεδιάζεται αναβάθμιση στον κινητήρα του, ώστε να επιτυγχάνει υπερηχητικές επιδόσεις.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις