Και οι έξι είναι ικανοποιημένοι από την καμπάνια τους μέχρι στιγμής και ελπίζουν σε μια καλή έκβαση για τους ίδιους.

Μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο για την εκλογή από τη βάση, όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διανύουν τα τελευταία μέτρα της διαδρομής με αυτοπεποίθηση. Και οι έξι συμφωνούν ότι μετά το -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένο debate, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, κάτι που θα ενισχύσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Συμφωνούν επίσης ότι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις δεν είναι αναστρέψιμη και, επομένως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα εκλεγεί στις 13 Οκτωβρίου θα ξεκινά από θετική αφετηρία την προσπάθεια για επιστροφή στην εξουσία. Στο σημείο αυτό σταματούν οι κοινές επιδιώξεις και αρχίζουν οι προσωπικές φιλοδοξίες. Και οι έξι είναι ικανοποιημένοι από την καμπάνια τους μέχρι στιγμής και ελπίζουν σε μια καλή έκβαση για τους ίδιους.

Συγκεκριμένα:

– Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη υπάρχει ενθουσιασμός μετά το debate. Επειδή η παρουσία του σχολιάστηκε, γενικά, θετικά και επειδή όλες οι δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα στον πρώτο γύρο, θεωρούν ότι έχει τον αέρα του φαβορί και ότι αυτό θα τον ωφελήσει στην κάλπη γιατί, συνήθως, οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν, τελικά, πλειοψηφικά, με τον νικητή. Επίσης, πιστεύουν ότι η καταγγελία από τον Χάρη Δούκα τοξικών αναρτήσεων εναντίον του από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη γύρισε μπούμερανγκ στον Δήμαρχο Αθηναίων.

– Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα θεωρούν δεδομένο ότι τον υπονομεύουν με πολλούς τρόπους το Μέγαρο Μαξίμου και μεγάλα συμφέροντα συνδεδεμένα με την κυβέρνηση. Το έχει πει δημόσια, με άλλα λόγια, και ο ίδιος, το υπογραμμίζει με όλο και μεγαλύτερη ένταση ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που μάχεται υπέρ της υποψηφιότητάς του. Πεποίθησή τους είναι ότι αυτό γίνεται αντιληπτό από τους προοδευτικούς πολίτες που, όπως λένε, θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ψηφίζοντας τον Χάρη Δούκα.

– Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μαρούσι, στο Δημαρχείο, με πάνω από 200 άτομα (ανάμεσα στα οποία η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη) και μια ακόμη πιο εντυπωσιακή στο Ηράκλειο Κρήτης, που είναι ο τόπος καταγωγής του Ν. Ανδρουλάκη. Συνεργάτες της θεωρούν ότι αυτές είναι ενδείξεις νικηφόρου πορείας και σημειώνουν ότι η δυναμική της μεγαλώνει διαρκώς.

– Ο Παύλος Γερουλάνος, παρόλο που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν εκτός δεύτερου γύρου, θεωρεί ότι δεν είναι αξιόπιστες και ότι, αντίθετα, αναμετριέται επί ίσοις όροις με τον Ν. Ανδρουλάκη, τον Χ. Δούκα και την Α. Διαμαντοπούλου. Συνεργάτες του τονίζουν ότι ανήκει στους νικητές του debate και ότι αυτό έδωσε νέα ώθηση στην υποψηφιότητά του.

– Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης, που θεωρούνται outsiders, πιστεύουν ότι στην κάλπη θα έχουν πολύ καλύτερη επίδοση από αυτή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και η αισιοδοξία τους έχει ενισχυθεί μετά το debate. H N. Γιαννακοπούλου εκνεύρισε κάποιους, αλλά σίγουρα πρωταγωνίστησε, ενώ ο Μ. Κατρίνης οχύρωσε τη θέση του ως εκφραστής του «ορθόδοξου παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις