Η απίστευτη αποκάλυψη για το μετρό Θεσσαλονίκης, που φέρνει… δωρεάν εισιτήρια στην αρχή της λειτουργίας του.

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση το ότι υπάρχει η πιθανότητα όταν ανοίξει το μετρό στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. εγκαίνια στις 30/11 σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) θα είναι δωρεάν λόγω… κατασκευαστικών αστοχιών στα εισιτήρια και τις κάρτες του.

Σύμφωνα με το τοπικό makthes, λίγο πριν τη διάθεση των πάνω από 2 εκατομμυρίων εισιτηρίων και καρτών, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι κάρτες και τα εισιτήρια δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα για επαναφορτίσεις.

Συγκεκριμένα, οι κάρτες ενδέχεται να είναι τελείως άχρηστες, ακόμη και στα λεωφορεία, καθώς διαθέτουν μικρή χωρητικότητα (4Κ), και έτσι δεν χωρούν τις πληροφορίες ενός «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το οποίο απαιτείται μεγαλύτερη μνήμη (από 5Κ έως 8Κ).

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το τοπικό μέσο, η αιτία της αστοχίας βρίσκεται στον διαγωνισμό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΣΕΘ που περιείχε (και) την προμήθεια ποσότητας «έξυπνων» εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού, που καθυστέρησε για μήνες προτού διεκπεραιωθεί, πριν έναν χρόνο, είχε γίνει το 2017 με αποτέλεσμα οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί τότε για τα εισιτήρια και τις κάρτες να είναι παρωχημένες για το σύγχρονο μετρό.

Έτσι, οι 200.000 έξυπνες κάρτες που έχει προμηθευτεί ο ΟΣΕΘ είναι ακατάλληλες και φαίνεται ότι αναζητείται πάροχος συγκοινωνίας σε άλλη περιοχή της Ελλάδας ή του εξωτερικού για να τις αγοράσει, ώστε να μην καταλήξουν στα «σκουπίδια».

Κι ενώ έχει δρομολογηθεί η προμήθεια νέων κατάλληλων καρτών, αυτές θα έρθουν αρκετά μετά τα εγκαίνια του μετρό για το επιβατικό κοινό.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως το μετρό θα λειτουργήσει στις 30 Νοεμβρίου, με το μέσο να θεωρεί πως αυτό αφήνει ως μόνη βιώσιμη λύση, ίσως δωρεάν μετακινήσεις για τους πολίτες, για κάποιες εβδομάδες, μέχρι να προμηθευτούν τα νέα εισιτήρια.

ieidiseis.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις