Ωρες αγωνίες με την φωτιά στην Κορινθία. Νεκροί βρέθηκαν δύο άντρες στην Άνω Πιτσά. Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Εκτός ελέγχου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό δυο άνδρες 35 και 40 ετών που αναζητούνταν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας, είναι νεκροί σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο εθελοντές πυροσβέστες που αγνούνται στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους έχουν χαθεί. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ εκτιμάται ότι είναι οι δύο αγνοούμενοι, καθώς βρέθηκαν δύο απανθρωκωμένοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στις 05:07 τα ξημερώματα της Δευτέρας ηχήσε πάλι το 112 αυτή τη φορά καλώντας τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Δείτε βίντεο από την περιοχή Άνω Λουτρό όπου καίγονται σπίτια

 

 

 

 

 

#Πυρκαγιά #ΞυλόκαστροΠΡΟΣΟΧΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ Η πυρκαγιά αυτή την ώρα (02 : 15) στα 200 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Άνω Λουτρό.Στό Ελληνικό υπάρχουν καμένες κατοικίες.Εικόνα της πυρκαγιάς από το Ξυλόκαστρο pic.twitter.com/wZdVn7VnmA

— PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence (@PROMETHEUSTeam1) September 29, 2024

 

Το μέτωπο της φωτιάς λίγο πριν τις 02:00

 

 

Ανακοίνωση: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο λόγω πυρκαγιάς

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο 30/09.

Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

Μήνυμα 112 για κλειστά παράθυρα και πόρτες στο Δήμο Κορινθίων

Η ατμόσφαιρα λόγω της φωτιάς είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη με τους καπνούς να έχουν περικυκλώσει τις γύρω περιοχές δημιουργώντας ένα τεράστιο κόκκινο πέπλο με στάχτες. Πριν από 23:50 στάλθηκε μήνυμα 112 για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στο Δήμο Κορινθίων.

Ειδικότερα όπως ανέφερε το μήνυμα «λόγω δασικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου #Ξυλοκάστρου #Ευρωστίνης, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας Αν βρίσκεστε στο Δήμο #Κορινθίων παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. ‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

 

Μπαράζ μηνυμάτων 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Στις 12.05 ήχησε το 112 για την περιοχή Κορφιώτισσα, ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Βρυσσούλες και Ξανθοχώρι.

 

 

Λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ ήχησε ξανά (5ο μήνυμα) το 112 καλώντας τους κατοίκους στο Λουτρό Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Κάτω Λουτρό.

 

 

Νωρίτερα εκκενώθηκε μετά από μήνυμα 112 ο οικισμός Μεντουργιάνικα Κορινθίας με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Δερβένι.

 

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας🆘 Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Μεντουργιάνικα #Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Δερβένι‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 29, 2024

 

Στις 8:35 το βράδυ εστάλη και άλλο μήνυμα από το 112, για τους κατοίκους των χωριών Ελληνικό και Άνω Λουτρό να παραμένουν σε ετοιμότητα.

«Ενεργοποίηση Δασική πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Ελληνικό και Άνω Λουτρό Κορινθίας Παραμείνετε σε ετοιμότητα».

 

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά μεταξύ των χωριών #Ελληνικό και #Άνω_Λουτρό #Κορινθίας ❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 29, 2024

 

Είχαν προηγηθεί άλλα δύο μηνύματα για εκκένωση οικισμών. Ειδικότερα, μήνυμα 112 ήχησε προειδοποιώντας τους κατοίκους του Ελληνικού να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Κάτω Πιτσά. ενώ λίγο πριν μήνυμα 112 εστάλη, λίγο πριν τις 18:00, στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις