Μετά τη φρικιαστική υπόθεση Πελικό, μια άλλη εγκληματική ιστορία συγκλονίζει τη Γαλλία.
Ένας 32χρονος φυλακίστηκε την Τετάρτη καθώς κατηγορείται πως ασελγούσε πάνω στο 4χρονο παιδί το οποίο φρόντιζε. Ο εισαγγελέας της Νάντης του απήγγειλε κατηγορίες για «βιασμό με πράξεις βασανισμού και βαρβαρότητας σε βάρος ανηλίκου ηλικίας 15 ετών από άτομο με εξουσία» και «σεξουαλική επίθεση».

Ο άνδρας τέθηκε στη συνέχεια υπό κράτηση στις φυλακές Nantes-Carquefou, ενώ το παιδί, το οποίο πάσχει από αναπτυξιακή διαταραχή, νοσηλεύτηκε στο παιδιατρικό τμήμα επειγόντων περιστατικών της πόλης.

Αφόρητα» βίντεο

Ήταν μια ιδιαίτερη έρευνα που επέτρεψε στους ερευνητές του Γραφείου Ανηλίκων (OFMIN) να εντοπίσουν τον ύποπτο μετά την καταγραφή βίντεο με ξεκάθαρες σκηνές σεξουαλικής βίας στο δίκτυο Telegram.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, οι ερευνητές της εν λόγω υπηρεσίας, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν και εδρεύει στη Ναντέρ στο Παρίσι, ειδοποιήθηκαν από τους συναδέλφους τους γειτονικής χώρας μετά την κυκλοφορία βίντεο που έδειχναν τον βιασμό ενός πολύ μικρού παιδιού γαλλικής υπηκοότητας.

Οι αστυνομικοί της OFMIN προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν το νεαρό θύμα το συντομότερο δυνατό, είχαν όμως πολύ λίγες πληροφορίες. Μια λεπτομέρεια τράβηξε την προσοχή τους: στα βίντεο που περιγράφονταν ως «αφόρητα». Ένα ιατρικό κρεβάτι. Τότε ξεκίνησαν πολυάριθμα αιτήματα και διασταυρώσεις με όλες τις ιατρικές υπηρεσίες της Γαλλίας και με τα ταμεία πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας. Το εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα τέθηκε επίσης σε λειτουργία.

Μετά από μια εβδομάδα κολοσσιαίας εργασίας, το παιδί εντοπίστηκε, χάρη στο ιατρικό κρεβάτι, το ακριβές μοντέλο και η αλυσίδα διανομής του στη Γαλλία καθορίστηκαν από τους αστυνομικούς της OFMIN.

Ένα σεξουαλικό αρπακτικό

Στις αρχές του 2023, ο 32χρονος οικογενειακός βοηθός του μικρού παιδιού έλαβε έγκριση από την υπηρεσία παιδικής πρόνοιας του διαμερίσματος Loire-Atlantique (ASE), για να γίνει ανάδοχη οικογένεια. Σίγουροι ότι είχαν τον κατάλληλο ύποπτο, οι ερευνητές της OFMIN αποφάσισαν να τον συλλάβουν στο σπίτι του στα περίχωρα της Νάντης. Όμως ο τριαντάχρονος είχε φύγει από τη Γαλλία, ενώ το 4χρονο παιδί που φρόντιζε είχε νοσηλευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Εντοπίστηκε πολύ γρήγορα στην Τυνησία, επέστρεψε τελικά στη Γαλλία, πριν συλληφθεί καθώς κατέβαινε από το αεροπλάνο τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Υπό αστυνομική κράτηση στις εγκαταστάσεις του διαδιευθυντικού τμήματος ποινικών ερευνών της Νάντης (SIPJ), παραδέχτηκε ότι κακοποίησε το 4χρονο κορίτσι, προτού μεταδώσει βίντεο με τις πράξεις του σε δίκτυα παιδεραστίας στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ποινικό μητρώο, κατάφερε να γίνει ανάδοχος του παιδιού και να το φροντίζει στο σπίτι του στο τέλος του 2023. Περιγράφεται ως «σεξουαλικό αρπακτικό» με ιδιαίτερα ανησυχητικό προφίλ, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν ως βοηθός φροντίδας μικρών παιδιών και άρχισε να εργάζεται ως μπέιμπι σίτερ όταν ήταν ακόμη έφηβος.

Πολύ κοντά στον τοπικό εθελοντικό τομέα και με πολυάριθμες επαφές στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα, είχε υποβάλει αίτηση στην ASE για να τοποθετηθούν στο σπίτι του μόνο παιδιά ηλικίας 0 έως 6 ετών.

 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις