Η υπηρεσία πληροφορίων του Ισραήλ έχει αποτρέψει πολλές τέτοιες απόπειρες τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε και ζητά προσοχή από τους πολίτες

Για την αποτροπή προσπαθειών της Τεχεράνης να δολοφονήσει Ισραηλινούς αξιωματούχους μέσα στα ισραηλινά εδάφη, έκανε λόγο η υπηρεσία πληροφοριών (Σιν Μπετ) του Ισραήλ σε ανακοίνωσή της. Μάλιστα, όπως σημειώνει, κάποιες από αυτές ήταν σε πολύ προχρημένο στάδιο, ενώ τονίζει πως απόπειρες τέτοιου τύπου θα επαναληφθούν.

Στην ανακοίνωση της Σιν Μπέτ αναφέρεται πως πρόσφατα, αποτράπηκαν αρκετές δολοφονικές συνωμοσίες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σε πολύ προχωρημένο στάδιο, λεπτομέρειες των οποίων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Σιν Μπετ εντόπισε μια σημαντική αύξηση των προσπαθειών του Ιράν να προωθήσει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον στόχων στο Ισραήλ», αναφέρει η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να στρατολογήσει Ισραηλινούς πολίτες για να βλάψουν ανώτερους αξιωματούχους της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, σημειώνει την πρόσφατη σύλληψη του 73χρονου Ισραηλινού Moti Maman, ο οποίος είχε αναλάβει – γιασ λογαριασμό του Ιράν – να βοηθήσει στη δολοφονία του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας ή του επικεφαλής της Σιν Μπετ.

Αναφορικά με τη διαδικασία στρατολόγησης, σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, οι Ιρανοί πράκτορες εντοπίζουν Ισραηλινούς «στόχους» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων καναλιών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, χρηματοοικονομικά και αναζήτηση εργασίας. Ακολούθως, προσφέρουν στους εν λόγω Ισραηλινούς υψηλές απολαβές για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, που μπορούν να αφτάσουν «ακόμη και στην πυρπόληση αυτοκινήτων και τη σωματική βλάβη ανθρώπων».

«Η Σιν Μπετ ζητά από το κοινό να δίνει αυξημένη προσοχή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε κάθε περίπτωση που δημιουργούνται υποψίες… ειδικά όταν τα ποσά που αναφέρονται είναι μεγάλα και δεν ταιριάζουν με τη φύση των ζητούμενων καθηκόντων ή… αν τα ζητούμενα καθήκοντα είναι ασυνήθιστα», αναφέρει η υπηρεσία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις