Μαρία Ζαχάροβα: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

236

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε πως «οι προσπάθειες του Μπλίνκεν έχουν οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θύματα και σε αδιέξοδο».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε στην κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αφήνοντας αιχμές για την στάση των ΗΠΑ που οδήγησε στην κλιμάκωση. Έκανε λόγο για «Πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Ένα αιματηρό δράμα που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος» με μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

«Οι αόριστες δηλώσεις του Λευκού Οίκου καταδεικνύουν την πλήρη αδυναμία του στην επίλυση κρίσεων. Οι προσπάθειες του Μπλίνκεν έχουν οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θύματα και σε αδιέξοδο» συμπλήρωσε σε σχέση με την επίθεση του Ιράν, αλλά κυρίως τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τους Μπάιντεν και Σάλιβαν (Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου).

Την ίδια στιγμή η Ρωσία εμφανίζει σημαντικές επιτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Χθες υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν είπε ότι «η υλοποίηση κρίσιμων έργων μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας θα δημιουργήσει μια τεράστια ικανότητα για την αντιμετώπιση των σκληρών δυτικών κυρώσεων κατά των δύο χωρών. Ο Πεζεσκιάν έκανε την παρατήρηση αυτή σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαΐλ Μισούστιν, ο οποίος έφτασε στην Τεχεράνη για επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.

Ο Μισούστιν συνοδευόταν από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων και επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν είπε ότι η ανταλλαγή διπλωματικών αντιπροσωπειών μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας θα ενισχύσει τη διμερή αλληλεπίδραση.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι το Ισραήλ εντείνει τις εντάσεις με την άμεση υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την αύξηση της παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Αυτό αποτελεί «κοινή απειλή για τα συμφέροντα των περιφερειακών χωρών και εθνών», είπε.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί να βελτιώσει την αλληλεπίδραση με το Ιράν, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, της γεωργίας, της υγείας και των πολιτιστικών θεμάτων. Παραλείποντας να αναφερθεί στην στρατιωτική συνεργασία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αύξηση των συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό την εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων.

Ως εκ τούτου, τόνισε, ανεξάρτητες χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία, θα πρέπει να επιταχύνουν τη συνεργασία για την αντιμετώπιση τέτοιων μέτρων.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like