Ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου θα προσαχθεί σήμερα για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις, ο 35χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στην Κάρπαθο να κατέχει περισσότερα από 200 γραμμάρια κάνναβης στο σπίτι του, πιστόλια, χειροπέδες και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο αλλοδαπός είναι «γνώριμος» στις διωκτικές αρχές τόσο της Ρόδου όσο και της Καρπάθου, καθώς έχει ξανασυλληφθεί για κλοπές.

Η σύλληψή του για την υπόθεση των ναρκωτικών έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι τελευταίοι.
Έτσι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου Αλβανού και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη βάρους 200,6 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας

• 2 αυτοσχέδιες κατασκευές καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών
• 2 πιστόλια, απομιμήσεις όπλων (relpica)
• Χειροπέδες
• 4 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων και με αυτή θα προσαχθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 35χρονου Αλβανού, ίσχυαν περιοριστικοί όροι για υποθέσεις κλοπών.

Η κλοπή των χιλιάδων ευρώ και δολαρίων
Σε μία από τις υποθέσεις που κατηγορείται και έχει καταδικαστεί ο 35χρονος Αλβανός, έχει ως συγκατηγορούμενό του και έναν 31χρονο Έλληνα που επίσης κρίθηκε ένοχος από το αρμόδιο δικαστήριο. Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη του 31χρονου το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου.

Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί ο 31χρονος Έλληνας μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που αρχικά αναζητούνταν, φέρονται τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας να εισήλθαν σε σπίτι στην Κάρπαθο και να αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ καθώς και 450 δολάρια.
Στην κατοχή του 31χρονου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κοσμήματα, 234 δολάρια, καθώς και 13 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Μία ημέρα αργότερα εντοπίστηκαν και άλλα κλοπιμαία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αλλοδαπό, ο οποίος και τελικά συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Έναν χρόνο αργότερα (9 Σεπτεμβρίου 2022) η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μόνο για τον 35χρονο Αλβανό, ο οποίος διά των δικηγόρων του κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Στέλιου Αλεξανδρή προσέφυγε σε ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε την ημέρα εκείνη από το δικαστήριο.

Έτσι ο Αλβανός που έχει αποδεχτεί τη πράξη του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία επί τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης προσέφυγε διά του συνηγόρου του κ. Νίκου Παπανικήτα και 31χρονος Έλληνας, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και ενός μηνός με τριετή αναστολή.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις