Συνεχίζεται το «σίριαλ» με τη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο – Πατέρας Βάιου Βλάχου: Κόκκινη γραμμή να μη ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού μου, όποιος αυτενεργεί να είναι ξεκάθαρο ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του

Εξώδικο στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά, τους γονείς των διδύμων Θώμης και Χριστίνας, και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας, οι οποίες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών πέρσι τον Φεβρουάριο, έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε, επίσης, τη ζωή της στη μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Αφορμή οι αντιδράσεις που προκάλεσε σε οικογένειες θυμάτων η διοργάνωση συναυλίας από τον Σύλλογο στο Καλλιμάρμαρο με εισιτήριο 15 ευρώ.

Η ανάρτηση του κ. Πλακιά με το εξώδικο

Ευχαριστώ @mkaristianou
Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά
Ντρέπομαι
Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;
Πως θα τις αντικρίσεις ; pic.twitter.com/URGqYo02z4

— Plakiasnikos (@PlakiasNikos) October 2, 2024

Ο Νίκος Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που δημοσιοποίησε την αντίδρασή του για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, λέγοντας ότι τα ονόματα των παιδιών του δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ, με συνέπεια πολλοί συγγενείς να ταχθούν στο πλευρό του. Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν οι οικογένειες των θυμάτων τι γίνεται στο όνομα των παιδιών τους από site, ενώ πρόσθεσε ότι «είχαμε πει ότι θα δεχθούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά τα χρήματα είναι η κόκκινη γραμμή». Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαστικά έξοδα είναι πληρωμένα.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικο τόσο σε εκείνον όσο και στον αδερφό του, Δημήτρη, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνι, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας ως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την νάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου νομίζω δεν έχετε καν μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

«Ευχαριστώ @mkaristianou. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια; Πως θα τις αντικρίσεις;» ήταν απάντηση του κ. Πλακιά στην κ. Καρυστιανού.

Πατέρας Βάιου Βλάχου: Κόκκινη γραμμή να μη ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού μου.

Στην ίδια κατεύθυνση με τα αδέλφια Πλακιά, ο πατέρας του Βάιου Βλάχου που επίσης σκοτώθηκε στα Τέμπη, μιλώντας στο Mega, αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο για την κινητοποίησή του σε σχέση με τη συναυλία, ωστόσο σημείωσε ότι θα προτιμούσε να μην έχει εισιτήριο. «Αν μας είχαν ενημερώσει θα είχαμε βρει τη λύση για τα έξοδα. σαν οικογένεια έχουμε βάλει μια μεγάλη κόκκινη γραμμή: να μην ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού μου. Και όποιος στο εξής υπαινιχθεί ότι εκπροσωπεί τους συγγενείς, υπονοώντας ότι μας εκπροσωπεί όλους, η ανοχή μας έχει λήξει. Οποιος αυτενεργεί θεωρώντας ότι οι πρωτοβουλίες του είναι προς όφελος της υπόθεσης, να το κάνει ελεύθερα, όμως, με την ξεκάθαρη εξήγηση ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του».
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις