Η υπόθεση αφορά έρευνες για ενδεχόμενη παραπλανητική διαφήμιση, σχετικά με πωλήσεις του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού «Pandoro» και πασχαλινών αυγών «Dolci Preziosi», το 2021 και το 2022

Η Εισαγγελία του Μιλάνου φέρεται έτοιμη, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, να ζητήσει την παραπομπή της influencer Κιάρα Φεράνι, με την κατηγορία της απάτης.

Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες για ενδεχόμενη παραπλανητική διαφήμιση, σχετικά με πωλήσεις του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού «Pandoro» και πασχαλινών αυγών «Dolci Preziosi», το 2021 και το 2022.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της influencer έκαναν γνωστό ότι η Κιάρα Φεράνι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στο ότι η αθωότητά της θα προκύψει με σαφήνεια, το γρηγορότερο δυνατόν». Οι δικηγόροι της Φεράνι επισήμαναν ακόμη ότι η υπόθεση είχε συζητηθεί και υπήρξε λύση στην Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μιλάνου, από τις έρευνες προέκυψε ότι «υπήρχε σειρά παραπλανητικών, διαφημιστικών μηνυμάτων με στόχο να προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές, ανάμεσα σε αγορά προϊόντων και σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα».

Μετά τον τερματισμό της έρευνας από τις αρχές, η Φεράνι έχει 20 ημέρες είτε για να υποβάλει ενστάσεις είτε να προσέλθει για ανάκριση.

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει οτι τα κέρδη που εξασφαλίστηκαν με αυτό τον τρόπο, φέρονται να αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις