Θα χρειαστούν εβδομάδες για να γυρίσουν σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ, λέει ο στρατός – Πολλά ιρανικά όπλα και αρκετά τούνελ έχουν εντοπιστεί στα εδάφη του Λιβάνου – Με αργό ρυθμό η προέλαση λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους

Ο στρατός του Ισραήλ σε επίσημη ενημέρωση ανέφερε την Παρασκευή πως περισσότερα από 250 στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν χάσει την ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στα εδάφη του Λιβάνου.

Μεταξύ των νεκρών, βρίσκονται 21 διοικητές της οργάνωσης: πέντε διοικητές στο βαθμό του διοικητή τάγματος, δέκα στο βαθμό του διοικητή λόχου και έξι στο βαθμό του διοικητή διμοιρίας. Στην ενημέρωση των IDF, αναφέρθηκε επίσης ότι περισσότεροι από 2.000 στρατιωτικοί στόχοι δέχθηκαν επίθεση, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών κτιρίων, αποθηκών και εκτοξευτών.

Θα χρειαστούν εβδομάδες για να γυρίσουν σπίτια τους οι κάτοικοι του Βορρά

Οι IDF εκτιμούν, επίσης, ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι ακόμη και τότε δεν θα μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρχουν εκτοξεύσεις ρουκετών ή αντιαρματικών πυραύλων από τον Λίβανο. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ έχουν πληγεί, αλλά εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να επιτίθεται στα ισραηλινά μετόπισθεν.

Οι IDF εκτιμούν επίσης ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου, νότια του Λιτάνι έχουν απομακρυνθεί προς την περιοχή της Σιδώνας και μάλιστα βόρεια αυτής. Σύμφωνα με το στρατό, στους οικισμούς στο νότιο Λίβανο, η ποσότητα των όπλων που βρέθηκαν σε σπίτια είναι μεγαλύτερη από ό,τι νόμιζαν, όπως και ο αριθμός των τούνελ. Πολλά από τα όπλα που βρέθηκαν, κατασκευάστηκαν στο Ιράν.

Ακόμη, ανέφεραν πως η προέλαση των δυνάμεων τους μέσα στον Λίβανο είναι αργή και γίνεται με ασφάλεια λόγω του πυκνού εδάφους, αναγνωρίζοντας, πάντως, πως θα υπάρξουν απώλειες στις μάχες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις