Δύο περιστατικά προκάλεσαν την αντικατάσταση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας.

Την ενίσχυση ενός από τα πιο νευραλγικά αστυνομικά και τμήματα του κέντρου της Αθήνας αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην επικαιρότητα με δύο απανωτά περιστατικά, τοποθετούνται δύο Υψηλόβαθμοι Αστυνομικοί προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την τοποθέτηση αστυνομικού διευθυντή στη θέση του διοικητή, και αστυνομικού υποδιευθυντή στη θέση του υποδιοικητή.

Το τελευταίο διάστημα το περιστατικό της απόδρασης κρατουμένου, αλλά και της αυτοχειρίας ενός άλλου σήμαναν συναγερμό στο αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο κλήθηκε να πάρει την απόφαση για τη διαχείριση του τμήματος από πιο έμπειρους αστυνομικούς.

Μετά τις αλλαγές αυτές, ο απερχόμενος διοικητής του εν λόγω τμήματος ο οποίος φέρει το βαθμό του αστυνόμου Α, αιτήθηκε την Μετάθεση του σε άλλη υπηρεσία, η οποία έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την αυτοκτονία του κρατουμένου:

«Πρωινές ώρες σήμερα, στον χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας απαγχονισμένος αλλοδαπός κρατούμενος.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ (30-09-2024) για πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον χώρο έχουν κληθεί ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν στον χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις