Λαχταριστά εκλέρ πασπαλισμένα με σουσάμι και γεμισμένα με ντιπ κρέμας τυριού, με κομμάτια ζαμπόν, σοταρισμένα μανιτάρια και λιαστή ντομάτα.

Μπορεί να ετοιμαστεί για ένα πάρτυ σε μπουφέ, σαν ορεκτικό ή μεζεδάκι σε επίσημο γεύμα αλλά και σαν βραδινό σνακ.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τη γέμιση με ένα άλλο άλειμμα – σαλάτα της επιλογής σας όπως η ουγγαρέζα, λαχανοσαλάτα, καβουροσαλάτα, τονοσαλάτα, ρώσικη σαλάτα κτλ.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη pate a choux /εκλέρ

250 ml νερό

10 γραμμάρια ζάχαρη

2 γραμμάρια αλάτι

100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

5 μεσαία αυγά

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό, για την επικάλυψη

Σουσάμι για την επικάλυψη

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

50 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

50 γραμμάρια σοταρισμένα μανιτάρια ή αποξηραμένα (που έχετε βάλει σε χλιαρό νερό να ενυδατωθούν, τα έχετε στραγγίσει και τα έχετε σοτάρει 1-2 λεπτά), ψιλοκομμένα

150 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια

Λίγο ξύσμα λεμονιού

30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τη ζύμη εκλέρ: Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Όταν βράσει το νερό και λιώσει η μαργαρίνη ή το βούτυρο, κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι.

2.Ξαναβάλτε το στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό περίπου, ψήστε τη ζύμη χωρίς να στεγνώσει πολύ, αλλά να δέσει και να αφήνει ένα φιλμ στον πάτο της κατσαρόλας.

3.Αφού κρυώσει λίγο η ζύμη, βάλτε την σε ένα μπολ ανάμειξης. Ξεκινήστε να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας με μίξερ χειρός. Αφού προσθέσετε όλα τα αυγά και ανακατέψετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη υφή, μεταφέρετέ την σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

4.Σχηματίστε ομοιόμορφα μακρόστενα εκλέρ μήκους 10-12 εκατοστών σε ένα λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο αυγού και πασπαλίστε τα με μπόλικο σουσάμι.

5.Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

6.Ετοιμάστετη γέμιση: Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και τα μανιτάρια, το ζαμπόν σε κύβους, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ.

7.Μεταφέρετε την γέμιση τυριού σε κορνέ, κόψτε στη μέση οριζόντια και κατά μήκος τα εκλέρ και γεμίστε τα με το ντιπ κρέμας τυριού. Σερβίρετε σε πιατέλα και απολαύστε!!!

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις