Αρχίζει η δίκη με 25 κατηγορούμενους για το κύκλωμα trafficking γυναικών από την Κολομβία που εκδίδονταν σε 12 οίκους ανοχής

244

Μέλος του κυκλώματος είχε ακουστεί και στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking που δρούσε στη χώρα μας κρίνεται την επόμενη εβδομάδα από την Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς ξεκινά επί της ουσίας η δίκη με 25 κατηγορούμενους που έφερναν γυναίκες από την Κολομβία και τις εξέδιδαν σε 10 οίκους ανοχής.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς» έφερε συλλήψεις μεταξύ των οποίων του «Αρχηγού» από τη Γλυφάδα, της συντρόφου του που της αποδίδεται ρόλος «Υπαρχηγού» αλλά και μίας γυναίκας 71 ετών με το όνομα «Μαρίνα» που το όνομά της, ακούστηκε και στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η οποία παρουσιάζει τα στοιχεία του βουλεύματος αλλά και τις καταθέσεις των κοριτσιών, τους έταζαν μία καλύτερη ζωή στην Ελλάδα και μόλις έφθαναν στη χώρα τις οδηγούσαν στην πορνεία.

Το mail από άγνωστη γυναίκα

Η επιχείρηση ξεκινά το 2022 με αφορμή ένα μέιλ που στάλθηκε στις αρχές από άγνωστη γυναίκα που υποστήριζε ότι ήταν εκδιδόμενη στο κύκλωμα που κατήγγειλε .Το μέιλ αναφερόταν στον «40χρονο μαστροπό» αναφέροντας το όνομά του αλλά και ονόματα άλλων εμπλεκόμενων. Έδινε λεπτομέρειες για τους οίκους ανοχής αλλά και πως εξαναγκάζονται οι κοπέλες. Δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 21.12.2022 οι ελληνικές αρχές έχουν την πληροφορία από Προξενείο της Κολομβίας στην Ιταλία για μία κοπέλα η οποία ζητούσε βοήθεια από το προξενείο της καθώς είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης στην Αθήνα . Της είχαν τάξει εργασία στην Αθήνα και όταν ήρθε στη χώρα μας βρέθηκε χρεωμένη με 3.500 ευρώ. Τα μέλη της κυκλώματος – σύμφωνα με την καταγγελία – στη συνέχεια την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής ενώ την απειλούσαν ότι αν επιχειρούσε να φύγει από την Ελλάδα θα στρέφονταν κατά των ανήλικων παιδιών της που βρίσκονταν στην Κολομβία. Η έρευνα των αρχών που είχε ξεκινήσει ήδη απέδωσε καρπούς και στοιχεία ικανά για συλλήψεις στο τέλος Ιουνίου 2023.

Οι καταθέσεις και οι αμοιβές

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τέσσερα άτομα και οι κοπέλες από τη Κολομβία περιέγραψαν στις ελληνικές αρχές τα πάντα. Οι κοπέλες ανέφεραν ότι το κάθε ερωτικό ραντεβού κόστιζε 50 ευρώ όπου εκείνες κρατούσαν τα μισά ενώ τα υπόλοιπα πήγαιναν στον «Αρχηγό». Στο βούλευμα αναφέρεται ότι:
«Υπήρχε διεθνικό εγκληματικό δίκτυο, στα πλαίσια του οποίου δρούσαν 2 εγκληματικές οργανώσεις, ιεραρχικά δομημένες με διαρκή και πολλές φορές αλληλένδετη δράση, οι οποίες είχαν συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τόσο στην Ελλάδα όσο κα την Κολομβία, προβαίνοντας στη γενετήσια και οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες στρατολογούσαν με τη χρήση απατηλών μέσων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (κυρίως Κολομβία), τις μετέφεραν αεροπορικώς στην Ελλάδα, όπου τις παραλάμβαναν και τις εγκαθιστούσαν σε 3 διαμερίσματα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια με τη χρήση εξαναγκαστικών μέσων, αλλά κυρίως με την ύπαρξη υπέρογκου χρέους, τους επέβαλλαν να εκδίδονται για λογαριασμό της οργάνωσης σε 12 οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλεύονταν τα μέλη αυτής».

Οι κοπέλες επιτηρούνταν από κάμερες, ενώ το «πρόγραμμα» στους οίκους ανοχής κανόνιζε μία εκ των κατηγορούμενων. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι μέλη του κυκλώματος επέβαλλαν πρόστιμα σε όσες κοπέλες δεν μπορούσαν να δουλέψουν γιατί π.χ. αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Τους κρατούσαν τα διαβατήρια»

Μία από τις μαρτυρίες ανέφερε: «Στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 μία φίλη μου (η οποία βρισκόταν στην Ελλάδα) μου πρότεινε να δουλέψω σε οίκους ανοχής στην Ελλάδα. Μου έδειξε ένα βίντεο με μία άλλη Κολομβιανή η οποία έδειχνε τη δουλειά σε οίκους ανοχής. Με παρέλαβε από το αεροδρόμιο ο ….( σ.σ. κατηγορούμενος) και με ενημέρωσε ότι θα εργάζομαι σε οίκους ανοχής των οδών (σ.σ. αναφέρονται οι οδοί) ενώ για τις συνθήκες εργασίας με ενημέρωσε η ..( σ.σ. κατηγορούμενη) η οποία πουλούσε στα κορίτσια που εργάζονταν, φαγητό, εσώρουχα, προφυλακτικά ακόμα και ναρκωτικά». Μία άλλη κοπέλα από την Κολομβία ανέφερε στις αρχές ότι τους κρατούσαν ακόμα και τα διαβατήρια. «Η ….(σ.σ. κατηγορούμενη) μας ανέβασε στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, όπου υπήρχαν κάποια δωμάτια και μας έδωσε το κλειδί του δωματίου που θα μέναμε λέγοντας ότι αυτό κοστίζει 40 ευρώ στην κάθε μία και θα προστεθεί στο συνολικό χρέος… Εκεί μας κράτησε τα διαβατήρια με τη δικαιολογία ότι φοβούνται μήπως φύγουμε και δεν ξεπληρώσουμε το χρέος μας. Επίσης αν μία κοπέλα δεν πήγαινε μία ημέρα στη δουλειά θα πλήρωνε πρόστιμο 100 ευρώ ενώ εάν καθυστερούσε θα έπρεπε να πληρώσει 50 ευρώ».

Οι βασικοί κατηγορούμενοι κατηγορούνται εκτός από την εμπορία ανθρώπων, για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς φέρονται να έκαναν ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω τριών εταιρειών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like