Είναι άνθρωπος, είναι θεσμός, είναι λειτούργημα, μήπως είναι… αντιβίωση;

Με κάθε ταπεινότητα, με τον προσήκοντα σεβασμό, με το χέρι στο Ευαγγέλιο ότι οι προθέσεις μας είναι καλές και αγαθές, ας υποβάλλουμε ένα ερώτημα που μας τριβελίζει το μυαλό, εδώ και χρονια: αυτό το «πράγμα» που λέγεται «Θανάσης Θεοχαρόπουλος» τι πραγματικά είναι;

Είναι άνθρωπος, είναι θεσμός, είναι λειτούργημα, μήπως είναι… αντιβίωση; Το τελευταίο μας προκύπτει γιατί τον βλέπουμε κάθε μέρα στα κανάλια, πρωί – μεσημέρι – βράδυ και μας έφερε στον νου την αντιβίωση, που θέλει τρεις φορές την ημέρα για να λειτουργήσει στον οργανισμό.

Επίσης, γιατί συνηθίζει να… αφρίζει, όπως κάποια χάπια αντιβίωσης. Ενώ ξεκινά τις τηλεοπτικές του «περφόρμανς» ήσυχος, σαν καλό παιδί του κατηχητικού και της εκκλησίας, μόλις οι παρουσιαστές πετάξουν το όνομα Κασσελάκης, ο Θεοχαρόπουλος αφρίζει.

Και από τσιουάουα γίνεται ντόπερμαν για να κατασπαράξει τον εχθρό.

Ας επανέλθουμε, λοιπόν, στις αρχικές μας απορίες, τι είναι αυτή η περσόνα;

Έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Η απάντηση μάλλον είναι αρνητική.

Ας δεχθούμε ότι ο άνθρωπος διάβασε από μικρός το εξαίρετο βιβλίο του Βέμπερ «Η Πολιτική ως Επάγγελμα» και το ακολούθησε κατά γράμμα, παρότι είναι βέβαιο ότι ο Γερμανός στοχαστής, άλλα πράγματα εννοούσε.

Σ’ αυτή, λοιπόν, τη ρημάδα την «Πολιτική ως Επάγγελμα», ο έρμος ο Θανάσης είχε τη χαρά να εκλεγεί κάπου; Να τον ψηφίσει ο κόσμος, να του απαντήσουν θετικά στο ερώτημα «Πού είσαι Θανάση» και να τον στείλουν εκπρόσωπό τους στη Βουλή; Απ’ ότι πρόχειρα θυμόμαστε, δεν προέκυψε ποτέ το ευτυχές γεγονός.

Τι είναι ο λοιπόν ο Θανάσης; Μακάρι να ξέραμε. Άσε που δεν ζει και ο Γιώργος Ζαμπέτας, να μας δώσει μία βοήθεια για να λύσουμε τον γρίφο.

Κ.Π.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις