Για πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους αύριο από τη φονική επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός (IDF) δημοσίευσε υλικό από τις τραγικές στιγμές της 7ης Οκτωβρίου. Η επίθεση εκείνης της ημέρας, που σημάδεψε την περιοχή, οδήγησε σε σφοδρές μάχες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και τη Χαμάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι IDF ανέφεραν: «Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της».

Βίντεο από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο κιμπούτς Ρεΐμ:

«Οι μάχες κορυφώθηκαν σε αρκετούς οικισμούς και κιμπούτς, όπως το Ερέζ, το Ουρίμ, το Ρεΐμ, το Μπεερί, το Αλουμίμ και το Ναχάλ Οζ. Στο κιμπούτζ Ρεΐμ, κατά τη διάρκεια μιας ηρωικής σύγκρουσης, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες, έχασαν τη ζωή τους ο διοικητής της Μονάδας 888, συνταγματάρχης Ρόι Γιοσέφ Λεβί, και ο επικεφαλής του λόχου εκπαίδευσης της μονάδας, λοχαγός Γιοτάμ Μπεν Μπαστ» ανέφερουν οι IDF.

Δείτε βίντεο από το κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σντερότ:

Κατέσχεσαν 1.250 πυραύλους και ρουκέτες, 4.500 εκρηκτικούς μηχανισμούς

Παράλληλα, οι IDF προχώρησαν σε έναν απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες από αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα.

Σε αυτό το διάστημα οι IDF έχουν κατασχέσει περίπου 70.000 αντικείμενα εχθρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.250 αντιαρματικών πυραύλων και RPG, καθώς και περίπου 4.500 εκρηκτικών μηχανισμών.

Δείτε φωτογραφίες:

opla-hamas
opla-hamas1

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις