Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζουν απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά.

Το… αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση. Οι δύο πρώτοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν μαζί με μαθητές ενάντια στη διαβόητη αξιολόγηση και ο τρίτος για συμμετοχή σε κινητοποίηση και δημόσια έκφραση άποψης.

Θυμίζουμε ότι είναι επίσης, σε εξέλιξη πλήθος πειθαρχικών και ποινικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς στον Πειραιά για ποικίλους λόγους: Για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA, για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις απαγορεύσεις (χουντικής έμπνευσης) στην πανδημία. Ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών για κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή τη μήνυση, που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά, διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση. Πειθαρχικές διώξεις για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής» με αφορμή δημόσια (!) κριτική στις πολιτικές του υπουργείου, ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο.

Και ταυτόχρονα στήνεται ένα σκηνικό πειθαρχικών απειλών σε όλη την Ελλάδα σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Ωστόσο, η τελευταία κίνηση να βγάλουν με fast track διαδικασίες τους συναδέλφους και τη συναδέλφισσα σε αργία και να ανοίξουν το δρόμο στην απόλυσή τους, είναι μια κίνηση που ανεβάζει ποιοτικά το επίπεδο επίθεσης στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τελικά στο ίδιο το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον λαό.

Καλούμε:

  • Τετάρτη 9/10, 1 μμ συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ. Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία – δίωρη στάση εργασίας 12-2.
  • Κυριακή 13/10, 11 πμ, η Πρωτοβουλία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ καλεί σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής).
  • Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ. Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία -24ωρη απεργία μέσω δύο τρίωρων από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜE

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις