Το Ισραήλ ενίσχυσε την στρατιωτική του παρουσία στο νότιο Λίβανο, καθώς οι IDF ανακοίνωσαν πως από το βράδυ της Δευτέρας έχουν αναπτύξει και τέταρτη μεραρχία στην περιοχή για τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως η 146η εφεδρική μεραρχία (με πεζικό και τεθωρακισμένα) του ξεκίνησε να επιχειρεί στον δυτικό τομέα του νότιου Λιβάνου και προστέθηκε στις τρεις μόνιμες μεραρχίες – την 98η, την 36η και την 91η – που ήδη επιχειρούν στον κεντρικό και ανατολικό τομέα της περιφέρειας.

Η κίνηση αυτή προσθέτει χιλιάδες στρατιώτες στη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, με τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του Λιβάνου να ξεπερνά πλέον πιθανότατα τους 15.000.

Οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο έχουν περιγραφεί από τις IDF ως «περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές», με στόχο την κατεδάφιση των υποδομών της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή, ιδιαίτερα στα χωριά που γειτνιάζουν με το Ισραήλ, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις