Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ωστόσο είναι γνωστός στην αστυνομία – Ο 40χρονος γιος του φέρεται να είναι αυτός που δανείστηκε από το κύκλωμα τοκογλυφίας

Επίθεση δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 69χρονος επιχειρηματίας έξω από το εργοστάσιο του στο Ηράκλειο, για το οποίο την επόμενη μέρα συνελήφθη η δικηγόρος του.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να μετέβη στο εργοστάσιο που διατηρεί έξω από την πόλη του Ηρακλείου, μαζί με τον 40χρονο γιο του, όταν ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους της επιχείρησης ότι ένας άνδρας με την απειλή ενός σιδερολοστού τους υποχρέωσε να φύγουν από τον χώρο εργασίας τους.

Όταν οι δύο άνδρες μετέβησαν στον χώρο, δέχθηκαν επίθεση από τον άγνωστο άνδρα με αποτέλεσμα ο ένας εξ’ αυτών να μεταφερθεί ελαφριά τραυματίας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ertnews.gr, υπάρχει σχέση με κύκλωμα τοκογλυφίας με τον άγνωστο άνδρα να θέλει να στείλει μήνυμα προς την οικογένεια του επιχειρηματία.

Συνελήφθη η δικηγόρος του για την υπόθεση

Η οικογένεια το βράδυ της Δευτέρας κατέθεσε στην Αστυνομία τα ονόματα τόσο της δικηγόρου που χειριζόταν υποθέσεις του επιχειρηματία, όσο και του ονόματος του δράστη.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο 40χρονος γιος του επιχειρηματία ήταν αυτός που είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και δανείστηκε από τους τοκογλύφους, ωστόσο στην πορεία δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα χρέη του.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, συνελήφθη στο κέντρο του Ηρακλείου η δικηγόρος, κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση και διευκόλυνση σε τοκογλυφία, αφού παρείχε πληροφορίες σε αυτόν που, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τού είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αξίωνε ένα πολύ μεγαλύτερο σε μηνιαία βάση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, η δικηγόρος μετέφερε στον δράστη του ξυλοδαρμού τα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Ο δράστης φαίνεται πως εκβίαζε τον επιχειρηματία, αποκτώντας μέσω της δικηγόρου, πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία.

Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ωστόσο είναι γνωστός στην αστυνομία για σχετικές υποθέσεις που δεν έχουν όμως καταγγελθεί επίσημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις