Κατά το γνωμικό «τα λέω στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά» η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα και σε σειρά στελεχών που ανήκουν στην Ν.Δ. και ρίχνουν συχνά- πυκνά νερό στον μύλο της αμφισβήτησης.

Μέτωπο κατά της ultra δεξιάς και της ακροδεξιάς κάνει η κυβέρνηση στέλνοντας παράλληλα μηνύματα και στους εσωκομματικούς επικριτές της.

Το όλο σχέδιο συνοψίζεται σε 4 λέξεις: «Καμία πρόκληση χωρίς απάντηση».

Καμιά πρόκληση χωρίς απάντηση»

Η Ν.Δ. βλέπει το 17% που έχει διαμορφωθεί στα δεξιά πλευρά της να ροκανίζει μέρα τη μέρα την αξιοπιστία της κυβέρνησης σε μία σειρά από «ταυτοτικά» ζητήματα που ενδιαφέρουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. …

Εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, ασφάλεια, ένστολοι, οικογένεια κ.α.

Η αρχική άποψη που επικρατούσε στο Μαξίμου «ας μην ασχοληθούμε μαζί τους γιατί θα τους κάνουμε συνομιλητές» δεν απέδωσε όπως υπολόγιζαν. «Τουναντίον η αντικυβερνητική προπαγάνδα θέριεψε με την βοήθεια συγκεκριμένων εκδοτικών συγκροτημάτων» λένε κυβερνητικά στελέχη και επιστρατεύουν τα .. μεγάλα όπλα.

Το σχέδιο

Το κυβερνητικό σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδομεί στο τελευταίο briefing τις κατηγορίες περί ενδοτισμού στα εθνικά που ακούγονται καιρό τώρα από τον Κ. Βελόπουλο και τη ΝΙΚΗ και αναπαράγονται από social media και όχι μόνον…

Ανάλογες απαντήσεις θα υπάρξουν και στις κατηγορίες που εκτοξεύονται για το μεταναστευτικό όπως αυτές της Αφροδίτης Λατινοπούλου που ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα».

«Να μας πουν καθαρά τι εννοούν ακριβώς.. Τι περισσότερο θέλουν να κάνουμε στο μεταναστευτικό , θέλουν να διακόψουμε τον διάλογο με την Τουρκία που μας εξασφαλίζει ηρεμία στο Αιγαίο ή τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε στην εθνική Άμυνα εκτός από την αγορά φρεγατών, Ραφάλ και F-35» λένε στην κυβέρνηση και πετούν το .. γάντι σε όσους αμφισβητούν την πολιτική τους.

Θα ακολουθήσουν δημόσιες τοποθετήσεις και άλλων στελεχών με δεξιό προφίλ όπως ο Μ. Βορίδης , θα δοθούν στη δημοσιότητα video που θα αντικρούουν τέτοιες απόψεις και όλα αυτά θα πλαισιωθούν με δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών.

Μήνυμα και εντός της ΝΔ

Και κατά το γνωμικό «τα λέω στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά» η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα και σε σειρά στελεχών που ανήκουν στην Ν.Δ. και ρίχνουν συχνά- πυκνά νερό στον μύλο της αμφισβήτησης.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής έχουν από καιρό κρούσει καμπανάκι για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε μία σειρά από θέματα με βασικό «μενού» τα εθνικά ζητήματα και τα κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με την λεγόμενη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί δεν χάνουν την ευκαιρία να αφήνουν αιχμές ή να βάζουν κόκκινες γραμμές – κυρίως στα εθνικά- στέλνοντας απανωτά sms στο Μαξίμου.

Στον μακρύ κατάλογο των παραληπτών του Μαξίμου και όσοι κυβερνητικοί βουλευτές εγείρουν ζητήματα που «χτυπούν» στο χαμηλό υπογάστριο της κυβερνητικής πολιτικής. Κόκκινα δάνεια, ιδιωτικό χρέος, φαρμακευτική συμμετοχή και μια σειρά από ζητήματα που έχουν, ήδη, αναδείξει με Ερωτήσεις του ή σκοπεύουν να αναδείξουν στο μέλλον.

Τα λάθη του παρελθόντος

Η νέα στρατηγική κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος αφήνοντας καταστάσεις να καρκινοβατούν. Ως παράδειγμα, μάλιστα, φέρνουν την υπόθεση των Τεμπών ή το κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας που δεν τα αντιμετώπισαν δραστικά από την αρχή και στη συνέχεια κακοφόρμησαν. «Στα Τέμπη αρχικά δεν απαντούσαμε λόγω σεβασμού στις οικογένειες των θυμάτων και στην ακρίβεια λόγω εν συναίσθησης προς τα νοικοκυριά που δεν τα βγάζουν πέρα. Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι πολίτες δεν θέλουν από εμάς ψυχολογική υποστήριξη αλλά καθαρές κουβέντες για το τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Θέλουν λύσεις , απαντήσεις και εξηγήσεις. Το αν τους πείσουμε ή όχι μένει να φανεί» λέει κορυφαίος υπουργός που πρωταγωνιστεί στο όλο εγχείρημα.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις